TEKNOFEST heyecanı başladı TEKNOFEST heyecanı başladı

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yüksek Himayelerinde gerçekleştirilen ve bu yıl "Helal Başarının On Yılı: Vizyonu Birleştirme, Geleceği Şekillendirme" temasıyla düzenlenecek olan Dünya Helal Zirvesi ve Helal Expo, 27-30 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde yapılacak. Etkinlik, İslam İş birliği Teşkilatı (İİT) ile iş birliği içinde İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC), Ticaret Bakanlığı ve Helal Akreditasyon Kurumu'nun koordinasyonunda ve Discover Events tarafından organize ediliyor.

Etkinlik, 110'dan fazla ülkenin katılımıyla, yaklaşık 50.000 resmi delege ve ticaret ziyaretçisinin yanı sıra 1.000'den fazla firmanın yer alacağı geniş bir sergi alanını kapsayacak. Toplamda 50.000 metrekareden fazla alanda düzenlenecek olan etkinlik, alanındaki en geniş kapsamlı organizasyonlardan biri olmayı hedefliyor.

Etkinlik kapsamında, Dünya Helal Zirvesi Konferans Alanı'nda sektördeki en son gelişmeler ve trendler ele alınacak. Helal Ürünler ve Hizmetler Alanı'nda, helal sertifikalı ürün ve hizmetler sergilenecek. Doğal, Organik ve Vegan Ürünler ve Hizmetler Alanı, sağlıklı ve çevre dostu ürünlerin tanıtılmasına olanak sağlayacak. Private Label Ürün ve Hizmetler Alanı'nda, özel markalı ürünler sergilenecek. Turizm ve Sağlık Alanı, helal turizm ve sağlık hizmetleri üzerine bilgi sunacak. Modest Fashion Alanı, Müslüman modasını sergileyecek. B2B Alanı, işletmeler arası ticaret fırsatlarına ev sahipliği yapacak ve Türkiye ile yabancı ülkeler arasındaki iş forumları da etkinlik kapsamında gerçekleştirilecek.

Muhabir: Cansel Yıldız