Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 15’inci Olağan Ankara İl Kadın Kolları Kongresi 21/07/2024 tarihinde Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezinde yapıldı. Kongre sonucunda Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Kadın Kolları başkanlığına Ayça Çağlar seçildi. Seçimin ardından Ayça Çağlara tebrik mesajları gelmeye başladı. Çağlar, gelen tebrik mesajlarını resmi sosyal medya hesabında paylaştı. 
 
CHP Ankara Milletvekili | Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Dr. Aylin Yaman kutlama mesajında, “CHP Ankara Kadın Kolları kongresindeyiz. Sn Ayça Çağlar’a çıktığı bu onurlu yolda başarılar diliyor, örgütlü kadın hareketine bugüne kadar sunduğu katkılar için Sevgili Ayfer Ayaz ve değerli ekibine teşekkürlerimi sunuyorum…” dedi. 
CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer paylaştığı kutlama mesajında, “Bugün yapılan 15. Olağan Ankara Kadın Kolları Kongremizde Kadın Kolları Başkanı seçilen Ayça Çağlar'ı kutluyor, kendisine ve yönetimine görevinde başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.  

AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci istifa etti: 'Bir adli soruşturmada oğlumun da adının geçtiğini öğrenmiş bulunmaktayım' AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci istifa etti: 'Bir adli soruşturmada oğlumun da adının geçtiğini öğrenmiş bulunmaktayım'

CHP Ankara Milletvekillerinin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi ilçe teşkiilatları da yayınladıkları kutlama mesajı ile Ayça Çağlar'ı tebrik etti. 

Ayça Çağlar kimdir? 


1993 yılında Ankara'da doğan Ayça Çağlar, eğitim hayatına Gökçe Karataş İlköğretim Okulu ve Ankara Atatürk Lisesi'nde başladı. 2016 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu ve üniversite hayatı boyunca çeşitli eğitim ve girişimcilik programlarına katılarak çeşitli sertifikalar kazandı. Avukatlık stajını tamamladıktan sonra 2018 yılında serbest avukatlık kariyerine adım atan Ayça Çağlar, 2020 yılında iki ortağıyla birlikte UKC Hukuk ve Danışmanlık Bürosu'nu kurdu. Aynı yıl içerisinde Hukuki Haber adlı internet sitesinde yayınlanmak üzere çeşitli makaleler kaleme aldı. 2021 yılında ise CHP Ankara Milletvekili Sayın Gamze Taşçıer tarafından TBMM'ye sunulan bir yasa teklifini hazırladı. Meslek hayatında şirket danışmanlıkları, idare hukuku, iş hukuku, tazminat ve sigorta hukuku, tüketici hukuku, ticaret hukuku, sözleşmeler hukuku ve maden hukuku alanlarında çalışan Ayça Çağlar, hala maden hukuku alanında eğitim almaya devam etmektedir. Sosyal sorumluluk projelerine de aktif olarak Ayça Çağlar, Madımak Katliamı dava dosyası başta olmak üzere çeşitli toplumsal davada gönüllü avukatlık yapmaktadır. Aynı zamanda Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Genel Merkez ve Ankara Şubesi yönetim kurulu üyeliği ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkez avukatlığı ve Ankara Şube Denetim Kurulu üyeliği görevlerini sürdürmektedir. 13 Ağustos 2023 tarihinde yapılan CHP Çankaya İlçe Başkanlığı 13. Olağan Kongresinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilen Ayça Çağlar, şu anda CHP Ankara Kadın Kolları Başkanı olarak görev yapmaktadır. 
 
 
 
 
 
 

Muhabir: Cansel Yıldız