Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde geçtiğimiz 5 Temmuz’da faaliyete geçen yarı olimpik yüzme havuzunda eğitim gören çocuklar, hem eğleniyor hem de yüzme öğreniyor. Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, vatandaşları spora yönlendirme çalışmaları kapsamında 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' projesini başarıyla sürdürüyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde 81 ilde hayata geçirilen proje, Aydın’da da büyük bir hızla devam ediyor.

Türkiye U16 Millî Takımı Türk Devletleri Turnuvası'nda şampiyon oldu Türkiye U16 Millî Takımı Türk Devletleri Turnuvası'nda şampiyon oldu

Yüzme Eğitimleri Hız Kesmeden Sürüyor

Bozdoğan ilçesinde yapımı tamamlanan yarı olimpik yüzme havuzunda, çocuklar antrenörler eşliğinde yüzme eğitimi alıyor. Eğitimler sırasında çocuklar, güvenli bir ortamda yüzme öğrenirken suyun büyülü dünyasını da keşfediyor. Yarı olimpik yüzme havuzunda düzenlenen bu eğitimler, çocukların hem fiziksel gelişimlerine katkı sağlıyor hem de sporla tanışmalarına olanak tanıyor.

Proje Kapsamında Başarı

Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi kapsamında miniklerin güvenle yüzme öğrenmeye devam ettiği ve suyun büyülü dünyasını keşfettikleri belirtildi. Bakanlığın yüzme öğretme hedeflerini her yıl aşarak gerçekleştiren Aydın’da, yüzme bilmeyen kalmıyor.

Kaynak: İHA