İtalyan ekibi Como'nun Wolves ile oynadığı hazırlık maçında Marco Curto'nun, Güney Koreli futbolcu Hwang Hee-Chan’a 'Jackie Chan' diye seslenmesi FIFA tarafından ırkçılık olarak değerlendirildi. Curto'ya 10 maç men cezası verildi.

Serie A’ya yeni yükselen Como, bu yaz Premier Lig takımı Wolves ile bir hazırlık maçı oynadı. Maç sırasında Como oyuncusu Marco Curto, bir pozisyon sonrası takım arkadaşına Wolves’un Güney Koreli futbolcusu Hwang Hee-Chan hakkında "Onu görmezden gel, kendini Jackie Chan sanıyor" şeklinde bir ifade kullandı. Bu sözler sahada gerginlik yarattı. Wolves oyuncusu Daniel Podence, Curto’nun bu sözlerine yumrukla karşılık verdi ve kırmızı kart gördü.

Wolves FIFA'ya şikayet etti

Maçın ardından Wolves, Marco Curto’yu ırkçılık yaptığı gerekçesiyle FIFA’ya şikayet etti. FIFA, Hong Konglu aktör Jackie Chan’in adının Güney Koreli bir oyuncuya seslenilmesini ırkçı bir davranış olarak değerlendirerek, Curto'ya 10 maç men cezası verdi.

Sultanlar Ligi'nde Keçiören’den ilk galibiyet: Sarıyer’i 3-2 yendi Sultanlar Ligi'nde Keçiören’den ilk galibiyet: Sarıyer’i 3-2 yendi

FIFA tarafından yapılan açıklamada, "Futbolcu Marco Curto, ayrımcı davranışlarından dolayı 10 maç cezaya çarptırıldı." ifadeleri yer aldı. Ancak Curto'nun bu cezasının 2 yıl sonraya ertelendiği belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi