Aydın’da düzensiz göçmenlere yönelik yapılan operasyonlarda, çalışma izni bulunmayan toplam 16 kişi yakalandı. Germencik İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Hıdırbeyli Mahallesi’nde bir işyerinde izinsiz çalışan 12 düzensiz göçmeni tespit etti. Bu göçmenlerden 8’inin farklı illerde ikamet izni bulunurken, 4’ü ise herhangi bir belge ibraz edemedi.

Aynı zamanda, Efeler İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan yol kontrol ve arama noktasında, yine farklı illerde ikamet izni bulunan 4 düzensiz göçmen izinsiz seyahat ederken yakalandı.

Yakalanan düzensiz göçmenlere ciddi idari yaptırımlar uygulandı. İkamet izni başka şehirde bulunan 12 kişiye ayrı ayrı 4 bin 538 TL olmak üzere toplamda 70 bin 456 TL, ikamet izni bulunmayan 4 şahsa ise ayrı ayrı 22 bin 934 TL olmak üzere toplamda 91 bin 854 TL ceza kesildi. Yakalanan şahıslar, işlemlerinin ardından Aydın İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi.

Başörtülü hakimi "laikliğe aykırı" olduğu için reddeden avukata hapis istemi Başörtülü hakimi "laikliğe aykırı" olduğu için reddeden avukata hapis istemi

 
 

Kaynak: İHA