Asayiş Şube Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma ekipleri tarafından yapılan araştırmada, M.C.E.’ye ait iş yerinde hijyen standartlarına uymayan bir üretim ortamının olduğu tespit edildi. İşletmenin, gıda ve hijyen şartlarına uygun olmadan süt ve süt ürünleri üretimi yaptığı belirlendi. Ayrıca, üretilen ürünlerin etiket ve ambalajlarının bulunmadığı ve iş yerinin Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan gerekli izin ve lisansları almadığı ortaya çıktı.

İsrail medyasından flaş saldırı iddiası! İsrail medyasından flaş saldırı iddiası!

Ele Geçirilen Gıda Ürünleri;

İş yerinde yapılan aramada, çeşitli süt ürünleri ve diğer gıda maddeleri ele geçirildi. Ele geçirilen ürünler arasında 3 bin kilogram bozuk peynir, 2 bin litre süt, bin kilogram bitkisel susuz yağ, 150 kilogram ceviz, 100 kilogram yoğurt, 400 kilogram çeçil peynir, 150 kilogram çörek otlu tulum peynir, 1200 kilogram süzme yoğurt, 300 kilogram süt tozu ve nişastası yer aldı. Toplamda 8 bin 300 kilogram gıda ürünü imha edildi.

Para Cezası ve İş Yeri Kapatıldı

İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından iş yerine 131 bin lira idari para cezası kesildi ve işletme mühürlendi. Halk sağlığını tehdit eden bu tür uygulamalara karşı denetimlerin artırılacağı ve benzer olaylarla mücadele edileceği ifade edildi.
4o mini

Muhabir: Haber Bülteni