Sağlık

Azerbaycanlı hemşireler Ankara Üniversitesi'nde

“Hemşirelik Bakımını Güçlendirme Eğitim Programı”, Azerbaycan’dan 15 başhemşirenin katılımıyla Ankara'da başladı. Bu program, hemşirelik hizmetlerinin daha etkili, kaliteli, verimli ve ulaşılabilir hale getirilmesini amaçlıyor.

Abone Ol

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, resmi sosyal medya hesabında önemli bir duyuru yaptı. Azerbaycan’ın sağlık sistemini güçlendirmek amacıyla Azerbaycan Zorunlu Sağlık Sigortası Kurumu ve TİKA iş birliğiyle yürütülen eğitim programlarına, hastane yöneticilerinden sonra başhemşireler ile devam ediliyor.

Başhemşireler İçin Güçlendirme Eğitim Programı

Hemşirelik Fakültesi tarafından düzenlenen “Hemşirelik Bakımını Güçlendirme Eğitim Programı”, Azerbaycan’dan 15 başhemşirenin katılımıyla başladı. Bu program, hemşirelik hizmetlerinin daha etkili, kaliteli, verimli ve ulaşılabilir hale getirilmesini amaçlıyor.

Eğitim süreci iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek. Katılımcılara teorik bilgiler Hemşirelik Fakültesi’nde verilirken, uygulamalı eğitimler Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastaneleri'nde yapılacak.

Prof. Dr. Necdet Ünüvar, hasta bakım kalitesinin artırılmasına ve sağlık hizmetlerinin sürekliliğine katkıda bulunacak bu eğitim programının hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Ayrıca, eğitime katılan başhemşirelere başarılar diledi.

Prof. Dr. Necdet Ünüvar resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise şöyle,  "Kardeş ülke Azerbaycan’ın sağlık sisteminin geliştirilmesine destek olmak amacıyla Azerbaycan Zorunlu Sağlık Sigortası Kurumu ve TİKA iş birliğiyle yürüttüğümüz eğitim programlarına, hastane yöneticilerinin ardından başhemşireler ile devam ediyoruz. Bu kapsamda, Hemşirelik Fakültemiz tarafından hemşirelik hizmetlerinin daha etkili, kaliteli, verimli ve ulaşılabilir şekilde sunulabilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen “Hemşirelik Bakımını Güçlendirme Eğitim Programı”, Azerbaycan’dan 15 başhemşirenin katılımıyla başladı. Eğitime katılanlara teorik bilgiler Hemşirelik Fakültemizde, uygulamaya dayalı eğitimler de Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanelerinde verilecek. Hasta bakım kalitesinin artırılmasına ve sağlık hizmetlerinin sürekliliğine katkı sağlayacak eğitim programının hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor, eğitime katılan başhemşirelere başarılar diliyorum."