ABD Başkanı Joe Biden, İran'ın İsrail'e Saldırısını G7 Liderleriyle Görüştü: Yeni Yaptırımlar Gündemde ABD Başkanı Joe Biden, İran'ın İsrail'e Saldırısını G7 Liderleriyle Görüştü: Yeni Yaptırımlar Gündemde

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Günhan Sınar, Bağ-Kurlu esnafın yüzünü güldürecek önemli açıklamalarda bulundu. Sınar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile yaptığı görüşmede, Bağ-Kurlu esnafın emeklilik gün sayısının 7200'e düşürülmesi yönünde daha önce verilen sözün hatırlatıldığını belirtti. Bakan Işıkhan, bu düzenlemenin en kısa sürede uygulamaya konulacağını ifade etti.

Emeklilikte Önemli Adım Atıldı

Günhan Sınar, esnafın uzun süredir beklediği bu düzenlemenin hayata geçirilmesiyle birlikte, Bağ-Kurlu esnafın emeklilik sürecinin hızlanacağını ve daha erken emekli olabileceklerini vurguladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bağ-Kur emeklilik düzenlemesi ve ev kadınlarına prim desteğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Emekli prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200’e düşürülmesine ilişkin konuşan Bakan Işıkhan, "Onu Orta Vadeli Plan'da hayata geçireceğiz. Onda sıkıntı yok. O söz mutlaka yerine gelecek ama bütçe disiplininden de çok uzaklaşmamamız gerekiyor. Kadınlara prim desteğini de gündemimize alacağız tabii ki." ifadelerini kullandı.

Kredi Faizlerinde İndirim Talebi İletildi

Sınar ayrıca, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile de  esnaf kredisi faizlerinin düşürülmesi talebini bir kez daha iletti. Sonbaharda kredi faizlerinin düşürüleceği yönünde bir beyan aldıklarını belirten Sınar, bu düzenlemenin esnafın finansal yükünü hafifleteceğini ve işlerini daha rahat sürdürebilmelerini sağlayacağını söyledi.

Muhabir: Sevda Ecem