Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu desteklerin başvurularının bugün itibarıyla başladığını ve 6 Aralık 2024 tarihinde sona ereceğini belirtti.

OTİZMLİ BİREYLERE ÖNCELİK VERİLECEK

Bakan Işıkhan, engelli bireylerin iş gücü piyasasında daha aktif bir şekilde yer almalarını sağlamak amacıyla bu destek programını başlattıklarını ifade etti. Bu yıl yapılacak başvurularda, özellikle otizmli bireylerin iş gücüne katılımını teşvik eden projelere öncelik verileceği belirtildi. Engelli vatandaşlar, "kendi işini kurma hibe desteği", "mesleki eğitim ve rehabilitasyon kursları", "destek teknolojileri" ve "korumalı iş yeri" projelerinden yararlanabilecek.

ESKİ HÜKÜMLÜLERE DESTEK

Eski hükümlü vatandaşlar da bu hibe programından faydalanabilecek. Eski hükümlüler, özellikle "kendi işini kurma hibe desteği" projeleri ile iş gücü piyasasına yeniden kazandırılacak. Bakan Işıkhan, 2014 yılından bu yana 2 bin 746 eski hükümlüye toplamda 109 milyon 968 bin 815 lira hibe desteği sağlandığını ifade etti.

Başkent OSB çöp ihbar hattı kurdu Başkent OSB çöp ihbar hattı kurdu

7 BİN 237 PROJEYE DEVLET DESTEĞİ

Bakan Işıkhan, 2014'ten bu yana toplamda 7 bin 237 projeye 385 milyon 897 bin 77 lira kaynak sağlandığını vurguladı. Bu desteklerin 183 milyon 198 bin 277 liralık kısmı 3 bin 608 engelli vatandaşın kendi işini kurma projelerine ayrıldı.

Muhabir: Haber Bülteni