Artan enflasyon ve peş peşe yapılan zamlarla geçim sıkıntısı çeken milyonlarca emekli için devlet harekete geçti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kirasını ödemekte zorlanan emeklilere destek olmak amacıyla yeni bir kira yardımı programı başlattı.

Bu program, her ay düzenli olarak kira yardımı ödemesi yapılmasını öngörüyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Artan yaşam maliyetleri karşısında zorluk çeken emekliler için başlatılan kira yardımı programı, belirli şartları sağlayan vatandaşlara düzenli olarak destek sunacak. Bu yardımdan yararlanmak isteyenler, en yakın ilçe kaymakamlıklarına veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla başvuruda bulunabilirler. Ayrıca, e-Devlet üzerinden de başvuru yapılabilmektedir.

E-DEVLET ÜZERİNDEN KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

E-Devlet üzerinden kira yardımı başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar şu adımları izleyebilirler:

-T.C. kimlik numarası ve şifre ile e-Devlet sistemine giriş yapın.
-Arama kısmından "Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması" bölümüne gidin.
-"Uygulamaya Git" sekmesine tıklayarak başvurunuzu tamamlayın.

TÜİK Eylül ayı enflasyon verilerini açıkladı! TÜİK Eylül ayı enflasyon verilerini açıkladı!

NE KADAR KİRA YARDIMI YAPILACAK?

Kira yardımı miktarları, yaşanılan şehre göre değişiklik göstermektedir. İstanbul'da yaşayan vatandaşlar için kira yardımı miktarı 3 bin 500 TL'ye kadar çıkarken, Ankara, Bursa, Antalya ve İzmir'de bu miktar 3 bin TL olarak belirlendi. Diğer büyükşehirlerde aylık kira yardımı ise 2 bin 500 TL olarak uygulanacak. Diğer illerde ise kira yardımı 2 bin TL olarak ödenecek.

KİRA YARDIMINDAN KİMLER YARARLANABİLECEK?

Kira yardımından yararlanmak isteyenlerin, başvuru sırasında hane gelirlerinin belirli bir sınırın altında olması ve gerçekten kira yardımı ihtiyacı içinde olmaları gerekiyor. Bu destek programı, kira ödemelerinde zorlanan vatandaşlara önemli bir yardım sağlayarak sosyal yardımların daha etkin bir şekilde dağıtılmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Muhabir: Haber Bülteni