.Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, denizlerde av yasağının 1 Eylül itibariyle sona ermesiyle birlikte yeni balık sezonu büyük bir heyecanla başladı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Su Ürünleri Hali'nde düzenlenen mezat programında sezonun ilk balıkları satışa sunuldu. Programa; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, bölgedeki balıkçılar ve vatandaşlar katıldı.

Geleneksel olarak sezonun açılışını temsil eden ilk düdüğü çalan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, yeni balık sezonunun bereketli geçmesi temennisinde bulundu. Mezat usulü satışa çıkartılan kasalar dolusu taze balık, yoğun ilgi gördü. Özellikle sardalya, sezonun ilk gününde denizden en çok çıkan balık türü oldu. Sardalya kasası, bin liradan alıcı buldu.

Sincan'daki Yeni Sanayi ve Ticaret Merkezi'nin açılışı, Başkanı Ercan'ın katılımıyla gerçekleşti Sincan'daki Yeni Sanayi ve Ticaret Merkezi'nin açılışı, Başkanı Ercan'ın katılımıyla gerçekleşti

Mezat programının ardından, balıkçılar ve vatandaşlar, yeni sezonun bol kazançlı ve bereketli geçmesi için dualar etti. 

Ahmet Akın: “Ekmeğini denizden kazanan tüm balıkçılarımızla bir olduk”

Yeni sezonun bol bereketli olmasını dileyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın yaptığı konuşmada, “Bandırma Balık Hali’nde balıkçılarımızla hep birlikte ’Vira Bismillah’ dedik. Ekmeğini denizden kazanan tüm balıkçılarımızla bir olduk. İnşallah bol balıklı bütün memleketin ihtiyaçlarını karşılayacak bir sezon olur. Bütün balıkçılarımıza kazasız belasız hayırlı işler, bol kazançlar diliyorum” dedi.

“Yakın Mutfak adı altında kendi mutfağımızı oluşturuyoruz.”

Balıkesir ile çapında faaliyete geçecek esnaf lokantalarının müjdesini vererek konuşmasında devam eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “Balıkesir’in ilçelerinin tamamında Yakın Mutfak adı altında kendi mutfağımızı oluşturuyoruz. Yakın Mutfak’ta 5 kap yemek 50 lira olacak. Bugün burada esnafımızın ekmeğinin bereketini arttırmak için geldik. Kent lokantalarımızda bu balıkları da kullanacağız” ifadesinde bulundu.

Kaynak: İHA