Barış Alper Yılmaz, 23 Mayıs 2000'de Rize'de doğdu ve Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'da forma giyen yetenekli bir Türk millî futbolcudur. Futbol kariyerine 2011 yılında Rize İl Özel İdarespor altyapısında adım atan Yılmaz, 2017 yılında Ankara Demirspor'a transfer oldu. Burada gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Yılmaz, daha sonra Ankara Keçiörengücü'ne geçti ve başarılı performansıyla adını duyurdu.Haberimizde ise Barış Alper Yılmaz'ın annesi, babası ve ailesine dair bilgileri bulabilirsiniz.

BARIŞ ALPER YILMAZ KİMDİR, NERELİDİR?

Barış Alper Yılmaz, 23 Mayıs 2000 tarihinde Rize'de doğdu ve Süper Lig'in güçlü ekiplerinden Galatasaray'da forma giyen yetenekli bir Türk millî futbolcusudur. Kariyeri boyunca en çok sağ kanat pozisyonlarında görev almış, hızı ve tekniğiyle dikkat çekmiştir.

Futbola Başlangıç ve İlk Yıllar

Yılmaz, futbol kariyerine 2011 yılında Rize İl Özel İdarespor altyapısında başladı. 2017'de 3. Lig takımlarından Ankara Demirspor'a transfer olan genç yetenek, 27 Eylül 2017'de Gölcükspor karşısında ilk profesyonel maçına çıktı ve 29 dakika sahada kaldı. O sezon, ligde ve Türkiye Kupası'nda toplamda birkaç maçta daha süre alarak deneyim kazandı. Ankara Demirspor'la 2017-18 sezonunun sonunda 2. Lig'e yükselme başarısı gösterdi. 2018-19 sezonunda ise düzenli olarak yedekten oyuna dahil olmaya devam eden Yılmaz, 19 Ocak 2019'da Gaziantepspor karşısında ilk profesyonel golünü atarak dikkatleri üzerine çekti.

Ankara Keçiörengücü'ne Transfer

8 Eylül 2020'de Barış Alper Yılmaz, bedelsiz olarak 1. Lig ekiplerinden Ankara Keçiörengücü'ne transfer oldu. Burada, 12 Eylül'de Boluspor karşısında ilk maçına çıktı ve sezon boyunca sol kanatta oynayarak performansını sergiledi. 20 Ekim'de Bandırmaspor karşısında ilk golünü kaydeden Yılmaz, 2020-21 sezonunu 36 maçta 8 gol ve 5 asistle tamamlayarak başarılı bir performans gösterdi.

Galatasaray Kariyeri

9 Temmuz 2021'de Barış Alper Yılmaz, Galatasaray'a transfer oldu ve 5 yıllık sözleşme imzaladı. Galatasaray formasıyla ilk maçına 28 Temmuz'da UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda PSV Eindhoven karşısında çıktı. İlk Süper Lig maçını ise 23 Ağustos'ta Hatayspor'a karşı oynadı. 2021-22 sezonunda Galatasaray formasıyla toplam 23 maça çıktı ve takımına katkıda bulundu.

Hasan Nasrallah kimdir? Hasan Nasrallah öldü mü? Hasan Nasrallah kimdir? Hasan Nasrallah öldü mü?

2022-23 sezonunda daha sık forma giymeye başlayan Yılmaz, sezon boyunca hem sağ hem sol kanat hem de santrfor pozisyonlarında görev aldı. Sezon sonunda Süper Lig şampiyonluğu yaşayarak kariyerindeki ilk büyük kupasını kazandı. Bu başarılı performansı sonucunda sözleşmesi 4 Mayıs 2023'te 2026-27 sezonunun sonuna kadar uzatıldı.

Barış Alper Yılmaz, Galatasaray formasıyla gösterdiği performansla hem Süper Lig'de hem de Avrupa'da dikkat çeken bir oyuncu haline geldi. Hem sağ hem de sol kanatta etkili bir şekilde oynayabilen Yılmaz, hızı ve yaratıcılığıyla takımının önemli bir parçası olmaya devam ediyor.

BARIŞ ALPER YILMAZ ANNESİ KİMDİR?

Barış Alper Yılmaz'ın annesinin adı Emine Yılmaz'dır. Galatasaray şampiyonluğunda birlikte kupa kaldırmışlardır.

BARIŞ ALPER YILMAZ BABASI KİMDİR, NERELİDİR, NE İŞ YAPIYOR?

Barış Yılmaz Alper babası Yüksel Yılmaz'dır. Kendisi Rize İkizdere'de bir restorant işletmektedir.

BARIŞ ALPER YILMAZ AİLESİ NERELİ?  RİZE'NİN HANGİ KÖYÜNDEN?

Barış Alper Yılmaz ve ailesi Rize'nin İkizdere köyündendir.

Muhabir: Haber Bülteni