Gece bekçileri, Başakşehir'de yaptıkları asayiş uygulamasında 127 yıl hapis cezası bulunan Onurhan S.'yi yakaladı.

Başakşehir’de gece bekçileri tarafından yapılan asayiş uygulamasında, 127 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile aranan Onurhan S. yakalandı. Olay, 7 Temmuz’da gece saat 02.00 sıralarında Güvercintepe Mahallesi’nde gerçekleşti. Gece bekçileri, durdurdukları taksi sürücüsü ve yanında bulunan kişiye Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yapmak istedi. Taksi sürücüsünün ardından GBT sorgulaması yapılmak istenen ve üzerinde kan izleri bulunan şahıs, tedirgin tavırlar sergileyince Güvercintepe Polis Karakolu’na götürüldü.

Gaziantep’te tır işçi servisine çarptı: 3’ü ağır 13 yaralı Gaziantep’te tır işçi servisine çarptı: 3’ü ağır 13 yaralı

Emniyette yapılan incelemede, Onurhan S. adlı kişinin, 127 yıl 3 ay 26 gün kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirlendi. İstanbul Anadolu 2. Çocuk Mahkemesi’nce "hükümlü veya tutuklunun kaçması", Büyükçekmece 2. Çocuk Mahkemesi’nce "elde veya üstte taşınan eşyayı çekip almak suretiyle hırsızlık", İstanbul Asliye Ceza Masası’nca "hırsızlık" ve İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nce "birden fazla kişi tarafından gece vakti birlikte yağma" suçlarından arandığı tespit edildi.

Başakşehir Çocuk Büro Amirliği’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Onurhan S., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu olay, İstanbul’da suçluların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmaların ne kadar etkili olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: İHA