Kanserle Dans Derneği’nin katkılarıyla düzenlenecek olan "Meme Kanseri Farkındalık Toplantısı", 19 Ekim Cumartesi günü, saat 11.00'da Hasan Telatar Konferans Salonu’nda gerçekleşecek. 

Önde Gelen Uzmanlar Bir Araya Geliyor

Etkinlikte alanında uzman dört önemli isim konuşma yapacak. Katılımcılara meme kanseri ile ilgili bilgi ve deneyimlerini aktaracak olan isimler; Prof. Dr. Arzu Oğuz, Prof Dr. Esra Kuşçu, Prof. Dr. Nihal Uslu ve Prof. Dr. Sedat Yıldırım. Uzmanlar, meme kanserinin erken teşhisi, tedavi yöntemleri ve önlenmesi konularında katılımcılara rehberlik edecek.

Öğrencisini hemlich manevrası ile kurtardı Öğrencisini hemlich manevrası ile kurtardı

Meme Kanserinde Erken Teşhisin Önemi Vurgulanacak

Meme kanseri, kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olması nedeniyle farkındalık yaratılması büyük önem taşıyor. Etkinlikte uzmanlar, meme kanserinin erken teşhisinin tedavi başarısına olan etkilerini detaylı bir şekilde ele alacak. Prof. Dr. Arzu Oğuz, meme kanseri taramalarının önemi ve düzenli kontrollerin hayat kurtarıcı rolünü vurgularken, Prof. Dr. Esra Kuşçu ise meme kanserinin risk faktörleri üzerine konuşacak.

Tedavi Yöntemleri ve Yenilikler de Konuşulacak

Toplantıda ayrıca meme kanseri tedavisinde uygulanan modern yöntemler ve teknolojik yenilikler de masaya yatırılacak. Prof. Dr. Nihal Uslu, hastaların yaşam kalitesini artırmaya yönelik tedavi yaklaşımlarını paylaşırken, Prof. Dr. Sedat Yıldırım cerrahi müdahaleler ve bu alandaki son gelişmeler hakkında katılımcılara bilgi verecek.

Kanserle Dans Derneği’nin de aktif katılım göstereceği etkinlik, kanser konusunda toplumsal bilinci artırmayı amaçlıyor. Dernek, benzer etkinliklerle kadınların kendi kendine muayene ve erken teşhis konularında bilinçlenmesi için çalışmalar yürütüyor.

Kaynak: Hacer Koca