İstanbul’un Pendik ilçesindeki özel bir hastanede 2015 yılında ameliyat olan 34 yaşındaki Emine Arslan, hayatını kabusa çeviren bir ihmalle karşı karşıya kaldı. Beş aylık hamileyken hastaneye başvuran Arslan, doktor Mehmet Cüneyt U'nun bebeğinin karnında öldüğünü ve yumurtalıklarında iki kist olduğunu belirtmesi üzerine acilen ameliyata alındı. Ameliyat sonrası iyileşmeyi bekleyen genç kadın, giderek artan ve dayanılmaz hale gelen ağrılar yaşamaya başladı.

Doktor Mehmet Cüneyt U, bu ağrıların normal olduğunu söylese de Arslan'ın durumu kötüleşti ve yataktan kalkamaz hale geldi. Bunun üzerine başka bir hastaneye başvuran Emine Arslan’a yapılan tetkikler sonucunda, önceki ameliyat sırasında karnında 25 santimetrelik gazlı bez unutulduğu anlaşıldı. Acilen ikinci bir ameliyata alınan Arslan’ın karnındaki gazlı bez çıkarıldı.

Ameliyattaki ihmali nedeniyle doktor ve ameliyatta görevli iki hemşireye "taksirle yaralama" suçundan 2 bin 240 TL adli para cezası verildi. Mağduriyetinin peşini bırakmayan Emine Arslan, ayrıca 500 bin TL'lik tazminat davası açtı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, doktorun ihmali nedeniyle yaşanan mağduriyet ve çekilen acıları göz önünde bulundurarak, Arslan'a 250 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

Meme kanseri olduğunu açıklayan CHP'li Yontar, TBMM'de peruğunu çıkardı; vekillerden alkış yağmuru Meme kanseri olduğunu açıklayan CHP'li Yontar, TBMM'de peruğunu çıkardı; vekillerden alkış yağmuru

Emine Arslan, yaşadığı olayı "Doktorun karnımdaki gazlı bezi fark etmemesi akıl almaz bir ihmal. Eğer diğer hastaneye gitmeseydim bu ihmalkarlık hayatıma mal olabilirdi. Dokuz yıldır süren adalet arayışımız nihayet zaferle son buldu, ama yaşadığım acıların ve halen devam eden rahatsızlıklarımın telafisi olamaz" sözleriyle dile getirdi.

Kaynak: Haber Merkezi