TBMM, İsrail gündemiyle kapalı oturumun ardından Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca başkanlığında toplandı. CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, 1-31 Ekim meme kanseri farkındalık ayına dikkati çekmek amacıyla gündem dışı söz alarak konuşma yaptı.

Yontar, meme kanserinde erken teşhisin hayati önem taşıdığını vurgulayarak, Sağlık Bakanlığı’nın yerel yönetimler, üniversiteler ve sağlık kuruluşlarıyla iş birliği yaparak kadınların meme kanseri konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Meme kanseri farkındalık ayı boyunca, özellikle erken teşhisin teşvik edilmesi gerektiğine dikkat çeken Yontar, kadınların düzenli kontroller yapmasının önemine vurgu yaptı.

Baba kızına hayat verdi Baba kızına hayat verdi

HPV aşısı ücretsiz olmalı

Yontar konuşmasında, rahim ağzı kanserine karşı koruma sağlayan HPV aşısına da değinerek, bu aşının her kadına ücretsiz olarak uygulanması gerektiğini belirtti. Yontar, "HPV aşısı ergenlikten itibaren yaş sınırı olmaksızın her kadına uygulanabilmelidir. HPV aşısını rutin olarak uygulayan ülkelerde yapılan araştırmalarda bu kanserden yüzde 80 korunduluğunu göstermiştir. Rahim kanserine yakalanmamak için HPV aşısının ücretsiz olarak Sağlık Bakanlığı'ndan karşılanması büyük önem taşımaktadır" ifadelerini kullandı.

Kendi mücadelesini paylaştı

Nurten Yontar, kendi yaşamını da paylaşarak, meme kanseri olduğunu ve tedavisinin halen devam ettiğini açıkladı. Bu sırada başındaki peruğu çıkaran Yontar, büyük bir cesaret örneği sergiledi. Yontar’ın bu anlamlı ve kişisel mesajı, TBMM’de bulunan tüm milletvekilleri tarafından ayakta alkışlandı.

Kaynak: Haber Merkezi