İsrail askerleri, Filistinlilerin evlerini kışlaya çevirdi İsrail askerleri, Filistinlilerin evlerini kışlaya çevirdi

İsrail, Gazze Şeridi'nde saldırılarına devam ederken, Batı Şeria’da da baskınlarını sürdürüyor. El Halil kentinde, silahlı Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere karşı saldırgan davranışlarını engellemek yerine onları koruyan İsrail askerleri, duruma tepki gösteren Filistinlileri gözaltına alıyor. Filistinli kaynaklar, bu saldırılar sırasında İsrail askerlerinin yerleşimcilere aktif destek verdiğini belirtiyor.

Filistinliler Direnişlerini Sürdürüyor

El Halil’in Eski Şehir bölgesinde yetkili olan Badr al-Din al-Daour al-Tamimi, İsrail’in bölgede bir hayalet şehir yaratma çabası içinde olduğunu vurguluyor. Tamimi, “İsrail ordusunun buradaki varlığıyla ilgili olarak tanık olduğumuz şey; İsrail, Filistinli nüfusu iten, hayalet şehre çeviren ve nüfusu kovan bir ortam oluşturacak gibi görünüyor. Ancak Filistinli nüfus, evlerinde ve topraklarında kalmaya kararlı” ifadelerini kullandı.

“Efendimiz İbrahim’in Toprağını Bırakmayacağız”

Al-Tamimi, İsrail’in Filistinlilere yönelik baskıcı tutumunun Yahudi din adamlarının anlattığı nefret dolu hikayelere dayandığını belirterek, Filistin halkının zorlu koşullara rağmen topraklarına bağlı kalmaya devam edeceğini söyledi. "Burası efendimiz İbrahim’in toprağıdır, ona selam olsun. Biz ona sadık kalacağız, ona yapışacağız ve onu terk etmeyeceğiz" diye ekledi.

Kaynak: İHA