Dursun ERKILIÇ

Batman Valiliği'nin ev sahipliğinde, Batman İl Özel İdaresi, Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün katkıları ile TİGAD tarafından gerçekleştirilen “Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı” için bulunduğumuz şehirde, cadde/sokak turu atarken sohbet ettiğimiz Batmanlılardan bazıları, havaalanı ile ilgili bazı iddialarda bulundu.

ŞEHİR, HAVALANI YÖNÜNDE BÜYÜYOR

Sürekli değişen ve gelişen Batman’ın havaalanı yönünde genişlediğini belirten bazı vatandaşlar, “Batman Havaalanının yeri değişecek” iddiasında bulundu.

Bu iddiaya katılmayanlar ve yer değişikliğinin doğru olmayacağını söyleyenler ise şehrin havaalanı yönünde büyüdüğüne hak verdi.

Bursa’daki yağış hayatı felç etti: Oluşan 'mini süper hücre' ise görenleri şaşkına çevirdi Bursa’daki yağış hayatı felç etti: Oluşan 'mini süper hücre' ise görenleri şaşkına çevirdi

2023’TE 549 BİN 84 YOLCU HİZMET ALDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Batman Havalimanı’nın 2023 yılı aralık ayına ait uçak, yolcu ve yük istatistiklerine göre Batman Havalimanı’ndan 549 bin 84 yolcu hizmet aldı, uçak trafiği 3 bin 458, taşınan yük ise 5 bin 560 ton oldu.

Muhabir: Dursun Erkılıç