Dursun ERKILIÇ

Batman Valiliği'nin ev sahipliğinde, Batman İl Özel İdaresi, Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün katkıları ile TİGAD tarafından düzenlenen “Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı” dolayısıyla bulunduğum Batman ile ilgili olumlu düşüncelerimi, diğer meslektaşlarım gibi sevinç ve şaşkınlıkla yazmaya devam ediyorum.

Batman Valisi Ekrem Canalp’in büyük bir özveriyle hizmet sunduğu şehirde her şeyin eksiği de var fazlası da var elbette…

Bunlardan birine dikkat çekmek istiyorum…

GENİŞ KATILIMLI BİR ÇALIŞTAY İDİ

TİGAD Başkanı Okan Geçgel ve Ankara’dan TİGAD’ın Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Medya Ankara Genel Yayın Yönetmeni Bayram Polat, Redaktör Haber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Gökdemir, Kanal 5 Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Ünal, haymanagazetesi.org Editörü bendeniz Dursun Erkılıç, haymanagazetesi.org yazarı Mukadder Özçelik ve www.cankihaber.net Editörü Furkan Ercan ile Batman’dan ve Türkiye’nin her şehrinden gelen 100’e yakın davetli ve gazeteci hem çalıştayı takip etti hem de Batman’ın güzelliklerinin bir bölümünü görme imkanı buldu.

İKİ AYRI YERDE AYNI MANZARA VARDI

Batman gerçekten ilk defa görenleri şaşırtacak kadar güzel, gelişmiş, tarihi/turistik değerleri fazla bir şehir.

Meteoroloji'den Elazığ için önemli uyarı Meteoroloji'den Elazığ için önemli uyarı

“Batman turizm pastasından hakkını almalı” başlıklı bir yazı da kaleme aldığım için, gördüğüm olumsuzluğu belirtmek istiyorum. Mekan adı anmayacağım ama uğradığımız iki ayrı yerdeki pisuvarlar naylonla sıkı sıkıya sarılmış, üzerine / kenarına da “Arızalıdır” yazısı iliştirilmişti.

NAYLONU DELENLER OLDU!

Birkaç meslektaşla durum değerlendirmesi yaparken, bunun bu güzel geziye gölge düşürme amaçlı kasten yapılmış olabileceği geldi hatırıma.

Çünkü bazı meslektaşlarımız naylonlardan birini delerek ihtiyacını giderdi ve bir sorun yaşanmadı.

Turizm için hazırlık yapan Batman, bu türden basit ama çok önemli detayları ıskalamamalı.

Muhabir: Dursun Erkılıç