Yaşam

Batman'ın Sason ilçesinde leylekler Erdem ailesinin komşusu oldu: 6 yıldır göç etmiyor

Sason ilçesinde, elektrik direğinin başında yuva yapan ve göç etmeyen leylekler, Erdem ailesinin tarlasında yaşamlarını sürdürüyor. Aile, leyleklerle birlikte yaşamaktan büyük mutluluk duyuyor.

Abone Ol

Batman’ın Sason ilçesinde yaşayan Erdem ailesi, bahçelerinde bulunan elektrik direğinin başında yuva yapan ve göç etmeyen leylekleri komşuları gibi benimsedi. Birkaç yıl önce Demetevler Mahallesi’nde leylek yuvasında çıkan yangın sonrası yuvayı yeniden yapan leylekler, Erdem ailesinin koruma çabaları sayesinde tarladan ayrılmadı.

Leyleklerin Koruyucusu Oldular

Mahmut Erdem, yangının ardından elektrik tellerini keserek leyleklerin yuvasını koruma altına aldı. Erdem ailesinin tarlada ev yapmasından cesaret alan leyleklerin, son 6 yıldır göç etmemesi ailenin yüzünü güldürdü. Mahmut Erdem, "Bu direğin başında bulunan bizim leylek yuvamızdır. Biz buraya taşındığımızda direkte elektrik telleri vardı. Bir defasında elektrik tellerinden çıkan kıvılcımların leyleklerin yuvasını yaktığı için telleri kestik. Daha sonra bu direği tamamen leyleklere bıraktık. Daha önceki yıllarda sürekli göç eden bu leylekler ben buraya ev yaptıktan sonra bir daha göç etmedi. 6 yıldır burada olduğumuz için hiç göç etmiyorlar. Bizden güç alarak göç etmediklerini düşünüyorum. Bu durum bizleri çok sevindiriyor. Onlarla hoş vakitler geçiriyoruz. Bazen evin balkonuna çıkarak onları seyrediyor, onlara yemek atıyoruz," dedi.

Leylekler ve Yavrularıyla Birlikte Yaşam

Leyleklerin sürekli göç etmemesi ve yuvalarında kalması, aile için büyük bir mutluluk kaynağı oldu. Leylekler, her yıl artan sayıda yavru yaparak Erdem ailesi ile daha da yakınlaştı. Mahmut Erdem’in küçük kızı Menessa Yağmur Erdem ise, "Her gün balkona çıkarak yavru kuşları ve leylekleri izliyoruz. Çilek toplarken geliyorlar, onlara çilek veriyoruz, yemek de veriyoruz. Onları çok seviyoruz," şeklinde konuştu.

Erdem ailesi, leyleklerin bu beklenmedik komşuluğundan oldukça memnun. Leyleklerle birlikte geçirilen vakitler, ailenin günlük yaşamına neşe ve anlam katıyor. Bu özel bağ, doğanın ve insanların uyum içinde yaşayabileceğinin güzel bir örneğini sergiliyor.