Galata sokaklarında hayatta kalmak için mücadele eden Cevriye, aslında İstanbul'un ruhunu yansıtan sıra dışı bir karakterdir. Hastalık ve soğukla mücadele ettiği bir gecede karşısına çıkan gizemli bir adam sayesinde hem hayata hem de derin bir aşka tutunur. Bu adam, Cevriye'nin tanıdığı diğer erkeklerden farklıdır; ona “siz” diye hitap eden, nazik ve aynı zamanda idam mahkûmu olan bir karakterdir. Cevriye, onunla tanıştıktan sonra bambaşka bir insan olur. Hapishane, sürgün ve zamanın zorluklarına rağmen bu aşktan vazgeçmeyen Cevriye, sevdiği adam için her türlü fedakarlığı göze alacaktır.

OYUNUN YARATICI KADROSU VE OYUNCULAR

“Fosforlu Cevriye” oyununun yazarlığını Suat Derviş, uyarlamasını ise Gülriz Sururi yapmıştır. Yönetmen koltuğunda ise Cantuğ Turay oturuyor. Müzikleri Kemal Günüç bestelerken, ses ve ışık tasarımı Ali Dalkılıç tarafından yapılmıştır. Oyunun başrolünde Begüm Topçu Turay, Fosforlu Cevriye karakterini canlandırırken, Cantuğ Turay gizemli adam rolüyle izleyici karşısına çıkıyor.

DİĞER ROLLERDE YER ALAN OYUNCULAR

Sümbül Dudu karakterini Nermin Uğur, Barba’yı Can Gür, Zombi Recep’i Baha Er canlandırıyor. Kemal/Hakim rolünde Volkan Özdemir, Cemile rolünde Kardelen Türkcan, Kerim/Patron rolünde Yunus Çördük, Top Melahat rolünde Ayten Öztürk, Güllü rolünde Melike Aktaş, Marika rolünde Çiğdem Çavuş, Kumru rolünde Roza Durukan, Sele Şevki/Hoca rolünde Arda Baran Ateş, Komiser Osman rolünde Asel Erol, Delikanlı rolünde Ahmet Emin Ünal, Genç Kız rolünde Gizem Erbaş, İşçi/Memur rolünde Yusuf Kenan Adıgüzel, Şık Bey rolünde Efe Sünerin ve Katip rolünde Merve Yıldız performanslarını sergileyecekler.

"Filifyonka" tiyatro oyunu 10. Uluslararası Ankara Kukla Festivali'nde "Filifyonka" tiyatro oyunu 10. Uluslararası Ankara Kukla Festivali'nde

ORKESTRA VE TEKNİK KADRO

Piyanoda ve orkestra şefliğinde Kemal Günüç ve Güneş Apaydın, davulda Zeki Ertunç, basta Okyay Şenocak ve klarnette Fahrettin Ünal yer alıyor. Oyunun teknik kadrosunda ise ses ve ışık tasarımını Ali Dalkılıç üstleniyor.

ANKARA’DA BU AKŞAM TİYATROSEVERLERLE BULUŞUYOR

Bu etkileyici müzikal, bu akşam saat 20.00’de Akün Sahne’de perde açacak. Ankaralı tiyatro severler için kaçırılmayacak bir fırsat sunan “Fosforlu Cevriye”, eşsiz hikayesi ve güçlü oyunculuklarıyla izleyicilere adeta unutulmaz bir gece yaşatacak. Bu özel performansı kaçırmamak için biletlerinizi erkenden alın!

Muhabir: Hacer Koca