Olay, gece saat 03.50 sularında başladı. Otomobille bölgeye gelen saldırganlar, tüfekle etrafa rastgele ateş açtı. Neyse ki kimse yaralanmadı ve evlere isabet eden kurşun da olmadı. Silahlı saldırganlar, kısa süre içinde olay yerinden Bitlis istikametine doğru hızla kaçtı.

Durumun ihbar edilmesi üzerine olay yerine hızlıca intikal eden polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemleri aldı ve saldırganları yakalamak için çalışmalara başladı.

Araç Plakası Belirlendi

Olayın ardından güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, aracın plakasını tespit etti. Takibe alınan araç, Bitlis İl Jandarma Komutanlığı'nın sorumluluk bölgesinde yakalandı. Araçta bulunan iki kişi gözaltına alındı. Yakalanan zanlıların, emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Vali'den Geçmiş Olsun Ziyareti

Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Baykan Kaymakamı Fatih Özcan, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, Baykan Belediyesini ziyaret etti. Belediye Başkanı Erdem ve ilçe halkına geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Erzincan’da peş peşe deprem! Erzincan’da peş peşe deprem!

Zanlıların Suç Kayıtları Kabarıkmış

Vali Kemal Kızılkaya, belediye önünde basına yaptığı açıklamada, iki zanlının da suç kayıtlarının kabarık olduğunu ifade etti. Olayda kullanılan tüfeğin ele geçirildiğini belirten Kızılkaya, saldırganların V.Y. ve O.C. isimli şahıslar olduğunu açıkladı. Zanlıların geçmişte birçok suça karıştıkları tespit edildi.

Zanlıların Suç Geçmişi Ortaya Çıktı

Şüpheli V.Y.'nin “genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması”, “trafik güvenliğini tehlikeye sokma”, “yağma”, “güveni kötüye kullanma” ve “taksirle yaralama” gibi suçlardan kaydının olduğu belirtildi. Diğer zanlı O.C.'nin ise “suç eşyasını satın alma”, “6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanuna muhalefet”, “tehdit”, “hakaret”, “resmi belgede sahtecilik”, “güveni kötüye kullanma”, “kasten yaralama”, “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma”, “mala zarar verme” ve “taksirle yaralama” suçlarından kaydı olduğu açıklandı.

Alkollü Oldukları Tespit Edildi

Kızılkaya, zanlıların aşırı alkollü olduklarını da belirterek, "Şüphelilerle yapılan ilk mülakatta da aşırı alkol etkisinde oldukları anlaşıldı. Konuyla ilgili adli ve idari tahkikatımız titizlikle yürütülmektedir. Belediye Başkanımıza ve tüm Baykan halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi.

Kızılkaya, olayla ilgili detaylı bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini belirterek, "Halkımızın huzur ve güvenliği için suç ve suçlulara karşı mücadelemiz, milletimizin de desteğiyle kararlılıkla devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Haber Bülteni