Ekonomi

Benzine ve motorine zam gelecek mi? 27 Haziran 2024 güncel akaryakıt fiyatları

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalarla birlikte, benzin ve motorin fiyatları da sık sık değişiklik göstermekte. Vatandaşlar, bugün akaryakıt litre fiyatlarında herhangi bir indirim ya da zam olup olmadığını merak ediyor. 27 Haziran 2024 itibarıyla benzin ve motorin fiyatları ne kadar olacak? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL'den satılacak? Benzin ve motorin litre fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Abone Ol

21 Haziran Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere benzine 1 lira 64 kuruş, motorine ise 1 lira 63 kuruş zam yapılması bekleniyor.

Mevcut akaryakıt pompa fiyatlarına göre, İstanbul'da Avrupa Yakası'nda motorinin litre fiyatı 40,67 TL'den, benzinin litre fiyatı ise 40,3 TL'den satılıyor.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Belirleniyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle, KDV hariç rafineri satış fiyatı belirleniyor.

Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.