Muğla’nın Bodrum ilçesinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan Mumcular Barajı’nda su seviyesi ölü hacme ulaştı. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da barajın kapanması nedeniyle Devlet Su İşleri (DSİ), Bodrum’a su iletimini durdurdu. 19 bin 40 metreküp su tutma kapasitesine ve 32 metre gövde yüksekliğine sahip olan Mumcular Barajı, içme suyu sağlamakla birlikte bin 365 hektar alanın sulamasında da kullanılıyordu.

Bodrum'da Su Kesintileri Başlıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde yaşanan su kaynaklarındaki düşüş nedeniyle Bodrum Yarımadası’na içme suyu sağlayan önemli kaynaklardan biri olan Mumcular Barajı’nın ölü hacim seviyesine düştüğünü ve bu yüzden DSİ Genel Müdürlüğü'nün Bodrum’a iletilen suyu kesmek zorunda kaldığını açıkladı. Su kesintilerinin Yokuşbaşı, Kumbahçe, Umurça, Cevatşakir mahallelerinde 20 saat; Çarşı, Türkkuyusu, Yeniköy, Eskiçeşme, Gümbet, Cumhuriyet, Tepecik mahallelerinde ise 16 saat süreceği belirtildi.

Geyik Barajı'ndan Su Takviyesi

Alternatif çözümler kapsamında, Geyik Barajı’ndan Mumcular Barajı’na su takviyesi yapılacak. Mumcular İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin Geyik Barajı’ndan su alacak şekilde düzenleneceği bildirildi. Mumcular Barajı’nın kapanması sürecinde vatandaşlardan suyu tasarruflu kullanmaları istendi.

Yeşilçam efsanesi Filiz Akın yeniden hastaneye kaldırıldı! Son fotoğrafı sevenlerini üzdü! Yeşilçam efsanesi Filiz Akın yeniden hastaneye kaldırıldı! Son fotoğrafı sevenlerini üzdü!

MUSKİ Genel Müdürlüğü, gerek yer altı gerek yer üstü su kaynaklarının sisteme dahil edilmesi ve ilave projelerle Bodrum’un su sorununu çözmeye yönelik çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Bu projelerin en kısa sürede hayata geçirilerek, yarımadanın su sıkıntısının ortadan kaldırılacağı ve vatandaşların rahat bir nefes almasının sağlanacağı vurgulandı.

Kaynak: İHA