Beyoğlu’nda genç kızı taciz eden 2 kişi tutuklandı Beyoğlu’nda genç kızı taciz eden 2 kişi tutuklandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Bolu'da çevre kirliliğine karşı önemli adımlar attı. Son iki ayda yapılan denetimlerde, çevre mevzuatına aykırı faaliyet gösterdiği tespit edilen 16 işletmeye toplam 12 milyon 594 bin TL ceza uygulandı. Ayrıca, su kirliliğine neden olduğu belirlenen 61 tesisin faaliyetleri durduruldu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Bolu şehir merkezinden geçen Büyüksu Deresi ve Gerede Çayı'nda artan kirlilik ihbarları üzerine çevre ekipleri geniş çaplı denetimler gerçekleştirdi. Bu süreçte, 39 denetimde 35 numune analiz edilerek, çeşitli kirlilik kaynakları belirlendi.

Denetimlerde, atık su arıtma tesislerinden elde edilen numunelerde ciddi kirlilik oranları tespit edildi. Bolu Belediyesi'ne ait atık su arıtma tesisinde yapılan incelemelerde, arıtılan suyun sadece küçük bir kısmının gerçekten arıtıldığı, büyük kısmının ise doğrudan Büyüksu Deresi’ne deşarj edildiği belirlendi. Bu durum, çevre mevzuatında izin verilen kirlilik değerlerinin yaklaşık 26 katı kadar yüksek kirlilik içerdiği görüldü. Bu ihlal nedeniyle Bolu Belediyesi'ne 1 milyon 161 bin 568 TL ceza uygulandı ve sorumlular hakkında adli işlem başlatıldı.

Gerede ilçesinde yapılan denetimlerde ise su kirliliğine neden olan 60 deri işletmesi ve 1 kemik unu üretim tesisi faaliyetten men edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu tür denetimlerin devam edeceğini ve çevre koruma çalışmalarının kararlılıkla sürdürüleceğini duyurdu.

Kaynak: İHA