Ünlü şarkıcıya tecavüz suçlaması

Amerikalı şarkıcı Garth Brooks, şarkıcının saç stilisti ve makyaj sanatçısı olarak çalıştığını belirten 'Jane Roe' adlı bir kişinin açtığı davada tecavüz, cinsel saldırı ve darp ile suçlandı.

Grammy ödüllü şarkıcı Garth Brooks, Kaliforniya eyalet mahkemesinde açılan davada tecavüz, cinsel saldırı ve darp suçlamasıyla karşı karşıya kaldı.

Dava dilekçesinde, 'Jane Roe' takma adını kullanan davacı, Brooks'un kendisinden Mayıs 2019’da Los Angeles'ta düzenlenen Grammy törenine özel jetiyle gitmesini istediğini iddia ediyor.

Dava dilekçesinde, Brooks'un otel süitine girdiğinde yatak odasının kapısında çıplak halde göründüğü ve ardından kendisine tecavüz ettiği iddiası bulunuyor.

Dava dosyasında, öne sürülen saldırıdan sonra Brooks'un başka durumlarda da kendisine cinsel yaklaşımlarda bulunmaya devam ettiği, kendisini cinsel organlarına ellerini koymaya ve fantezilerini paylaşmaya zorladığı belirtiliyor.

27 sayfalık yasal dilekçe

Perşembe günü Jane Roe'nun avukatları Los Angeles Yüksek Mahkemesi'ne 27 sayfalık yasal dilekçelerini sundu.

HDP'nin önünde eylem yapmıştı: Celil Begdaş’ın avukatından tahliye talebi HDP'nin önünde eylem yapmıştı: Celil Begdaş’ın avukatından tahliye talebi

Kendisine yöneltilen suçlamalar sonrası BBC'ye konuşan Brooks yaptığı şunları belirttii: "Son iki aydır, milyonlarca dolarlık bir çek yazmazsam geleceğimin ne olacağına dair tehditler, yalanlar ve trajik hikayelerle sonu gelmez bir şekilde rahatsız edildim. Sanki yüzüme dolu bir silah sallanıyormuş gibi hissettim. Sus payı, ne kadar çok veya az olursa olsun, yine de sus payıdır. Benim için bu, yapamayacağım bir davranışı kabul ettiğim anlamına geliyor.”

Kaynak: Haber Merkezi