Topdemir yazısında, koalisyonların Türkiye'nin siyasi tarihinde sıkça rastlanan bir durum olduğunu vurguladı. Halkın, siyasi arenada köklü bir değişim ve dönüşüm beklentisi içinde olduğunu ifade eden Topdemir, bu beklentilerin siyasi partiler üzerindeki baskısını da dile getirdi. "Değişimi ve dönüşümü halk istiyor. Halk iyi bir hakem iyi bir jüri üyesidir. Günümüzdeki ortam bir koalisyon sürecinin başladığını gösteriyor. Halkın beklentisine kulak tıkayanlar siyasetin dışında kalırlar. Bilindiği gibi siyasi tarihimizdeki hükümetlerin çoğu koalisyon şeklindeydi." diyen Topdemir, mevcut ortamın da bu yönde bir gelişmeye kapı araladığını belirtti.

Yumuşayan Siyasi İlişkiler

Son dönemde siyasi partiler arasındaki diyalog ve nezaket ortamı dikkat çekiyor. TBMM açılışında liderler arasındaki selamlaşmalar ve iyi niyet mesajları, siyasi arenada yumuşamanın işareti olarak değerlendiriliyor. Bu durumu destekleyen önemli gelişmelerden biri de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in bir araya gelmesi oldu. Topdemir, bu buluşmanın yanı sıra, Özel'in iktidar medyasında sıklıkla yer almasının da koalisyon ihtimalini güçlendirdiğini belirtti.

İYİ Parti’den istifa eden Nimet Özdemir CHP'ye katılacak! İYİ Parti’den istifa eden Nimet Özdemir CHP'ye katılacak!

Koalisyonun Kaçınılmaz Olduğunu Belirtti

Topdemir, ülkenin iç ve dış politikadaki gelişmeleri de dikkate alarak, koalisyonun kaçınılmaz bir seçenek haline geldiğini öne sürdü. "Günümüzdeki siyasi yumuşamalar, Meclis açılışındaki selamlaşma Ve iyi niyet dileklerinin devam etmesi siyaset arenasının da yumuşadığını gösteriyor. Özgür Özel ve Erdoğan’ın bir araya gelmesi de konu başlığımızı destekler niteliktedir. Ayrıca Özgür Özel’in iktidar medyasında boy boy söyleşilerinin yayınlanması da bunun bir örneğidir." diyen yazar, siyasi partiler arasındaki yumuşamanın da bu süreci hızlandırabileceğini ifade etti.

Editör: Hacer Koca