Merve Holefter, izni olmadan şarkıcı ve söz yazarı Mert Demir’in kendi eserine ait olan nakarat melodisini Antidepresan adlı şarkıda kullandığını iddia etti. Bu nedenle Holefter, savcılığa suç duyurusunda bulundu ve ardından avukatı İsmail Demirci aracılığıyla Bakırköy Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu. Holefter, burada Mert Demir’den manevi tazminat olarak 2 milyon lira ve maddi tazminat olarak 10 bin lira talep etti.

NAKARATLAR ARASINDA ÖNEMLİ BENZERLİKLER BULUNDU

Merve Holefter, Mabel Matiz ve Mert Demir tarafından seslendirilen Antidepresan şarkısının nakaratı ile kendi eseri olan “Alınsam” arasında benzerlik olduğunu fark etti. Bunun üzerine Musiki Eserleri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) nezdinde inceleme başvurusu yaptı. Yapılan teknik bilim raporu, iki eserin nakaratlarının birebir benzerlik taşıdığını doğruladı. Holefter’in avukatı, mahkemeye sunduğu dilekçede, şu ifadelere yer verdi:

Narin dosyası 4 yaşındaki kayıp Miraç'a uzandı Narin dosyası 4 yaşındaki kayıp Miraç'a uzandı

“Müvekkil tarafından Mert Demir’e ulaşılmaya çalışılıp, maddi, manevi haklarına tecavüze son vermesi talep edilmiştir. Ancak bu talebimiz, Mert Demir tarafından dikkate alınmamıştır. Toplam 2 milyon 10 bin lira tazminatın faiziyle birlikte Mert Demir’den tahsilini istiyoruz. Ayrıca ilgili kurumlara yazı yazılarak ‘Antidepresan’ isimli şarkının ne kadar dinlendiğinin, Mert Demir’in ne kadar gelir elde ettiğinin ve müvekkilin yoksun kaldığı kazancın tespitini talep ediyoruz.”

MERT DEMİR’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Mert Demir, mahkemeye sunduğu dilekçede, Antidepresan şarkısını meslektaşı Mabel Matiz ile beraber ortaya koyduklarını, eserin özgün ve orijinal olduğunu belirterek davanın reddini istedi. Bilirkişi raporunda, Merve Holefter’in eserinin Antidepresan’dan önce oluştuğu ve notaların benzer olduğuna dair bilgiler sunuldu. Bu raporda Holefter’in tazminat talebinin geçerli olduğuna işaret edildi.

Muhabir: Haber Bülteni