Sözcü Gazetesi’nden Yavuz Alatan'ın yaptığı habere göre Necdet Ünüvar, Sağlık Bakanlığı’nda 5 yıl boyunca müsteşarlık yapmasının ardından AK Parti’den dört dönem milletvekilliği görevini yürüttü ve 2020’de Ankara Üniversitesi Rektörlüğü'ne atandı. Ünüvar’ın kızı Münevver Şeyma Solmazgül ise TBMM Destek Hizmetleri Başkanlığı’nda Başkan Yardımcısı olarak işe alındı. Solmazgül’ün bu pozisyona atanabilmesi için Başkan Yardımcısı Arif Erdal’ın görevden alındığı öne sürüldü. Solmazgül’ün yaklaşık 100 bin lira maaş aldığı ifade ediliyor.

Numan Kurtulmuş: 'BM'nin İsrail'i uluslararası kurallara uyması için zorlaması lazım' Numan Kurtulmuş: 'BM'nin İsrail'i uluslararası kurallara uyması için zorlaması lazım'

Necdet Ünüvar’ın oğlu Alaattin Ünüvar da, üniversiteyi bitirdikten bir yıl sonra dönemin Enerji Bakanı Taner Yıldız tarafından müşavir olarak atanmıştı. 25 yaşında memuriyet sınavına girmeden devlet kadrosuna giren Alaattin Ünüvar, şu anda Ticaret Bakanlığı’nda Destek Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor.

DESTİCİ'NİN KIZI MECLİS'TE

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin kızı Özgül Hilal Destici de TBMM Strateji Geliştirme Başkanlığı’nda programcı kadrosunda işe başladı.

MEVLANA ETKİNLİKLERİNDEN MECLİS'E

2007 yılında Paris’te düzenlenen Mevlana etkinliklerinde ayakkabısını çıkarıp koltuğa bağdaş kurmasıyla gündeme gelen Abdüssettar Yarar’ın da TBMM’de işe alındığı ortaya çıktı. Konya’da imam hatip lisesinde din öğretmenliği yaparken Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne atanan Yarar, kısa süre önce TBMM’de görevine başladı.

Söz konusu atamalar, kamuoyunda geniş yankı uyandırarak çeşitli tepkilere neden oldu.

Muhabir: Haber Bülteni