Gündem

Bugün Beştepe'de Kabine Toplantısı! Enflasyon, Terörle Mücadele ve Emekliye Zam Gündemde

Beştepe'de yapılacak kabine toplantısında, ekonomideki son durum, terörle mücadele ve bölgesel gelişmeler ele alınacak. Toplantıda, enflasyonla mücadele için yeni tedbirler ve emekli maaşı zammının açıklanması bekleniyor.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Beştepe'de gerçekleşecek kabine toplantısına başkanlık edecek. Toplantının gündeminde ekonomi, terörle mücadele ve bölgesel gelişmelerin ele alınması bekleniyor.

Ekonomide Son Durum ve Enflasyonla Mücadele

Beştepe'deki kabine toplantısının ana gündem maddelerinden biri ekonomideki son gelişmeler olacak. Haziran ayı verileri ışığında enflasyonda ibrenin aşağıya döndüğü belirtiliyor. Toplantıda, enflasyon ve fahiş fiyatlarla mücadele için atılacak adımlar değerlendirilecek ve ek tedbirler görüşülecek.

Emekli Maaşı Zammı Bekleniyor

Toplantının önemli başlıklarından biri de emekli maaşı zammı olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, emekli maaşlarına yapılacak zamla ilgili kararı açıklaması bekleniyor.

Terörle Mücadele ve Bölgesel Gelişmeler

Kabine toplantısında, terörle mücadele operasyonlarının da detaylı olarak ele alınacağı belirtiliyor. Yurt içi ve sınır ötesi operasyonlardaki son durum masaya yatırılacak. Ayrıca, Suriye ile normalleşme sürecinin de gündeme gelmesi bekleniyor. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durdurulmasıyla ilgili gelişmeler de toplantıda değerlendirilecek.

Diplomasi Yoğunluğu Yaşanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son iki haftadaki yoğun diplomasi programı da toplantının konularından biri olacak. Erdoğan, Kazakistan'daki Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi’nin ardından Amerika Birleşik Devletleri’nde NATO Liderler Zirvesi’ne katılmıştı. Bu temaslar hakkında da kabine üyelerine bilgi verilmesi bekleniyor.