Trafik cezaları ve geçiş ücretlerinde rekor artış! Trafik cezaları ve geçiş ücretlerinde rekor artış!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 5 milyon TL ve üzeri vergi borcu olan mükelleflerin listesini bugün itibarıyla Türkiye genelindeki vergi dairelerinde açıklamaya başladı. Söz konusu liste, 1-15 Kasım tarihleri arasında Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) internet sitesinde de kamuoyunun erişimine açılacak.

Vergi Usul Kanunu'na göre, kesinleşen vergi ve cezalar ile vadesi geçmiş ve ödenmemiş borçların Maliye Bakanlığı tarafından duyurulabileceğine ilişkin hüküm kapsamında, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) ilgili listeyi askıya çıkardı. Resmi Gazete’de 3 Eylül'de yayımlanan tebliğ doğrultusunda, 5 milyon TL ve üzeri borcu olan mükelleflerin isimleri, bağlı bulundukları vergi dairelerinin ilan yerlerinde yer almaya başladı.

Ancak bu listede, belediyeler, mahalli idare birlikleri, belediyelere ait şirketlerin borçları bulunmayacak. Aynı zamanda yapılandırma borçları ve deprem bölgesindeki mükelleflerin borçları da listeden muaf tutulacak.

Vergi borcu olan mükelleflerin listesinin açıklanmasıyla, vergi yükümlülüklerini yerine getirmeyenlerin de kamuoyu tarafından bilinmesi sağlanmış olacak. Gelir İdaresi’nin internet sitesindeki açıklama süreci ise 15 Kasım’a kadar sürecek.

Kaynak: Haber Merkezi