Aydın-Denizli Otoyolu hizmete açıldı: Geçiş ücretleri belli oldu! Aydın-Denizli Otoyolu hizmete açıldı: Geçiş ücretleri belli oldu!

Kuzey Kore, nükleer silah ve balistik füze programlarıyla Kore Yarımadası'ndaki güvenlik dengelerini tehdit eden bir adım daha attı. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kuzey Kore, Gyeongui ve Donghae yollarında patlamalar gerçekleştirerek bağlantıyı kesmeye yönelik faaliyetlerde bulundu. Bu patlamaların ardından bölgede ağır ekipmanlarla ek çalışmaların sürdüğü ifade edildi. Güney Kore ordusu, yaşanan patlamaların askeri birliklere zarar vermediğini belirtti. Olayların ardından Güney Kore ordusunun, ABD güçleri ile koordinasyon halinde savunma önlemlerini artırdığı ve izleme faaliyetlerini genişlettiği bildirildi.

"Tahkimat Projesi" Gerginliği Tırmandırıyor

Geçtiğimiz hafta Kuzey Kore Halk Ordusu (KPA), Güney Kore toprakları ile kara ve demir yolu bağlantılarını tamamen koparmak amacıyla büyük bir tahkimat projesi yürütüldüğünü açıklamıştı. Bu proje kapsamında Kuzey Kore, Güney Kore'deki ABD askeri birliklerine bilgilendirme mesajı gönderdiğini iddia etti. Projenin, olası yanlış anlaşılmalardan kaçınmak ve çatışma riskini önlemek için bir önlem olduğu öne sürüldü.

Güney Kore Daha Önce Uyarmıştı

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Lee Sung Joon, daha önce yaptığı basın toplantısında, Kuzey Kore'nin bu tür yolları havaya uçurma hazırlığında olduğunu duyurmuştu. Sözcü, Kuzey Kore'nin Güney Kore'ye yönelik baskıyı artırmak amacıyla çeşitli provokasyonlara başvurabileceği konusunda uyarıda bulunarak dikkatli olunması gerektiğini vurgulamıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı