2018 yılında yargı sisteminin "çürümüş" ve "bozulmuş" olmasını gerekçe göstererek Cumhuriyet Savcılığı'ndan istifa eden Bülent Yücetürk, Ankara Baro Başkanlığı'na adaylığını açıkladı. Gelişmenin ardından Bülent Yücetürk’ün kariyeri ve hayat öyküsü merak ediliyor. İşte, Bülent Yücetürk hakkında merak edilen ayrıntılar…

Bülent Yücetürk kimdir?

Bülent Yücetürk, 9 Haziran 1970’te Malatya’da dünyaya geldi. Bülent Yücetürk, Malatya’nın Yeşilyurt İlçesi Cumhuriyet Köyü’nde ilk ve orta öğrenimini tamamladı.

Bülent Yücetürk, Akçadağ Öğretmen Lisesi’nde yatılı öğrenci olarak eğitimini tamamladı.
1987 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanan Yücetürk, 1991 yılında mezun oldu. Yücetürk, 1991-1993 yıllarında Ankara Barosuna kayıtlı olarak avukatlık yaptı.

Ankara'da hakim adayı olarak göreve 1993 yılında başlayan Bülent Yücetürk, 26 Nisan 2018 tarihinde, Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

Ahmet Zenbilci oğlu kimdir, Ahmet Zenbilci oğlu ne yaptı? Ahmet Zenbilci oğlu kimdir, Ahmet Zenbilci oğlu ne yaptı?

25 yıllık görev süresince Yücetürk; Sivas Cumhuriyet Savcılığı, Diyarbakır Çermik Hakimliği, Aksaray Gülağaç Cumhuriyet Savcılığı, Ankara Haymana Cumhuriyet Savcılığı, Afyonkarahisar Cumhuriyet Savcılığı ve Ankara Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulundu.

Muhabir: Haber Bülteni