Kapadokya Bölgesi’ndeki peribacaları ile hemen hemen aynı özellikleri taşıyan Ankara’nın Kızılcahamam İlçesi Abacı peribacaları ziyaretçilerini bekliyor.

Kızılcahamam’ın Çeltikçi Başören Abacı kırsal mahallesinde bulunan Abacı Peribacalarında yapılan çalışmalar sonucunda bölgenin görkemli bir rekreasyon alanı haline dönüşümü sağlandı.

Kapadokya'daki benzerlerinden sonra İç Anadolu'daki en büyük jeosit alanı olan bölge, yaklaşık 5 bin m2 büyüklüğünde. Erozyon sonucu oluşan bacalar halk arasında "Gelin Kayaları" olarak da adlandırılıyor.

"Filifyonka" tiyatro oyunu 10. Uluslararası Ankara Kukla Festivali'nde "Filifyonka" tiyatro oyunu 10. Uluslararası Ankara Kukla Festivali'nde

BELEDİYE BAŞKANI DAVET EDİYOR

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, şehrin gürültüsünden uzak, doğayla iç içi hafta sonunu geçirmek isteyen Ankaralıları peribacalarını görmeye davet ediyor.

Acar, sobyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada vatandaşları bir kez daha Kızılcahamam peribacalırını görmeye davet etti:

“Bu haftaki rotanız; Her köşesi ayrı güzel, Cennet Kızılcahamam. Abacı Peribacaları.Kapadokya'daki benzerlerinden sonra İç Anadolu'daki en büyük jeosit alanı olan Abacı Peribacalarımıza bekliyoruz.”

Muhabir: Bünyamin Altıntaş