Yaşam

Büyülü Fener sinema salonunda haftanın filmleri

Ankara'nın önemli sinema salonlarından Büyülü Fener'in 23-29 Ağustos film gösterimleri ve Büyülü Fener sinema solonu hakkında merak edilenlere haberimizde yer verdik. İşte detaylar,

Abone Ol

Ankara'nın önemli mekanlarından biri olan Büyülü Fener sinema salonu film gösterimlerine yıllardır devam ediyor. Büyülü Fener sinema salonunda haftanın filmleri neler sizler için hazırladık.

 Büyülü Fener sinema salonu 1996 yılında, Denk tarafından inşa edilmiştir. Büyülü Fener, Ankara'da dönemin en modern sineması olarak dikkat çekmektedir ve günümüzde de önemini sürdürmektedir. Bu hafta Büyülü Fener Sinema Salonu'nda izleyebileceğiniz filmler arasında, aksiyon severler için DEADPOOL & WOLVERINE, bilim kurgu tutkunları için ALIEN: ROMULUS ve klasik animasyon severler için RUHLARIN KAÇIŞI gibi birbirinden heyecan verici yapımlar yer alıyor. Büyülü Fener Sinema Salonu, 23-29 Ağustos 2024 tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak yeni filmleri duyurdu. Kızılay ve Bahçelievler şubelerinde birbirinden farklı türlerde filmler izleyicileri bekliyor. İşte bu hafta vizyona girecek olan filmler ve seans saatleri:


DEADPOOL & WOLVERINE, ALIEN: ROMULUS, ÖLÜMSÜZ, GÖZLERİNİ KIRP, KAR VE AYI, RUHLARIN KAÇIŞI, AMELİE, DEAR ENGLAND Filmleri bu hafta Büyülü Fener sinema salonunda yer alacak. 

Büyülü Fener sinema salonu hakkında merak edilenler

Salon isimleri düzenlenen bir yarışma ile belirlendi ve Atıf Yılmaz, Türkan Şoray ve Şener Şen gibi önemli sanatçıların isimleri verilerek, sanatçılar yaşarken onurlandırıldı. Denk'in kurucusu ve sahibi İrfan Demirkol, 1997 yılında Tempo dergisi tarafından Ankara'nın vazgeçilemeyen 100 kişisinden biri seçildi. Denk, son dönemde Altınpark, Sheraton Hotel ve Bilkent Hotel'de açtığı açıkhava sinemalarıyla sinemaseverlere yeni bir deneyim sundu. 1998 yılında Eric Zonca'nın "Meleklerin Düş Yaşamı" ve Carlos Saura'nın "Tango"su ile film ithalatına başladı. 2001 yılında Cannes Altın Palmiye Ödülü kazanan Nanni Moretti imzalı "Oğul Odası" ve Mohsen Makhmalbaf'ın "Kandahar" filmiyle film ithalatındaki iddiasını ortaya koydu. 2007 yılında Sam Garbarski'nin "Irina Palm" ve Daniele Luchetti'nin "Abim Evin Tek Çocuğu" gibi 12 filmi Türkiye'ye kazandırdı. Denk'in son projesi olan Kızılay Büyülü Fener Kültür Merkezi, 7 Mayıs 2002'de dönemin Kültür Bakanı İstemihan Talay ve sinema sanatçıları tarafından temeli atıldı. 11 salonuyla Ankara'nın en çok salonlu sineması olarak 29 Ocak 2005 tarihinde dönemin Kültür Bakanı Erkan Mumcu tarafından açıldı. Hürriyet Gazetesi'nin Türkiye çapında düzenlediği yarışmalarda, 2004 yılında Büyülü Fener Bahçelievler Sineması ve 2010 yılında Büyülü Fener Kızılay Sineması, Ankara'da en iyi sinema kategorisinde birinci, Türkiye genelinde ise en iyi 10 sinema arasında yer aldı. Büyülü Fener sinema salonu günümüzde de varlığını sürdürerek film gösterimleri yapmaya devam etmektedir.