25 yaşındaki makyaj sanatçısı Çağlar Kumlutaş, 146 kiloya ulaşarak ağır bir uyku apnesi sorunu yaşamaya başladı. Çalışırken bile uyuyakalan Kumlutaş, toplu taşıma araçlarında bile uyuyarak yanlış duraklarda inme sorunu yaşadı. Ailesinin sürekli endişe etmesi ve kendisinin yaşam kalitesinin düşmesi, Kumlutaş’ı çözüm arayışına itti.

146 kilodan 72 kiloya düştü

Çağlar Kumlutaş, bu sorunlarına çözüm bulmak için araştırmalar yaparken Op. Dr. Cihan Gökler ile tanıştı. Dr. Gökler, Kumlutaş’ın uyku apnesi nedeniyle narkozu kaldırma riskinin yüksek olduğunu belirtti. Ancak, 146 kilodan 72 kiloya düşmeyi başaran Kumlutaş, tüp mide ameliyatının ardından estetik operasyonlarla da büyük bir değişim yaşadı. Kumlutaş, kendisinin tanınmadığını ve çevresindekilerin kendisini tanımakta güçlük çektiğini söyledi.

Tanınmak için DNA testi verdi

Kumlutaş, pasaport ve kimliğini yeniletmek için başvurduğunda, nüfus dairesinde yaşadığı şaşırtıcı bir olay hakkında bilgi verdi. Nüfus dairesindeki fotoğraf cihazı, eski fotoğraf ile yeni fotoğraf arasındaki benzerliği yüzde 3 olarak ölçtü. Bu durumun ardından polis ekipleri devreye girdi ve Kumlutaş, DNA testi ve aile onayıyla kimliğini yenileyebildi.

Çağlar Kumlutaş’ın hikayesi, sağlık ve estetik operasyonlar sayesinde hayatının nasıl değiştiğini gözler önüne seriyor. 146 kilodan 72 kiloya inmesi ve yaşadığı büyük değişim, ona sadece fiziksel değil, aynı zamanda sosyal ve hukuki anlamda da yeni bir başlangıç sundu.

Ahmet Zenbilci oğlu kimdir, Ahmet Zenbilci oğlu ne yaptı? Ahmet Zenbilci oğlu kimdir, Ahmet Zenbilci oğlu ne yaptı?

Muhabir: Haber Bülteni