Harun Farocki Retrospektifi Kapsamında "Labour in a Single Shot" Atölyesi ve Pop-up Sergisi Ankara'da Harun Farocki Retrospektifi Kapsamında "Labour in a Single Shot" Atölyesi ve Pop-up Sergisi Ankara'da

Roma'nın üçüncü imparatoru olan Caligula, tarih boyunca aşırı savurganlığı, tuhaflığı, ahlâksızlığı ve acımasızlığı ile hatırlanır. Saltanatının doruğuna ulaştığı dönemde ağır bir rahatsızlık geçiren Caligula, uzun bir süre komada kalır. Herkesin öldü sandığı imparator, aniden uyanır ve artık eskisi gibi değildir. Bu dönüşüm, Roma'da büyük değişimlerin habercisi olur. Sanat ve edebiyat tutkusuyla bilinen nazik adam, intikam, hırs ve ölümle dolu bir tirana dönüşür.

Roma'yı Sarsan Değişimler

Caligula, yeniden doğmuş gibi hissederek Senatoyu fesheder ve cumhuriyeti ortadan kaldırır. Roma hazinesini eğlenceler ve lüks yaşam için harcayan imparator, kız kardeşleriyle yaşadığı ilişkiler ve önüne çıkan engelleri acımasızca ortadan kaldırmasıyla tanınır. Kendi adaletini uygulayan Caligula, Roma'da büyük bir kaos yaratır.

Sahne Tasarımı ve Koreografi Görenleri Büyüleyecek

Albert Camus'nun kaleminden çıkan bu çarpıcı eser, farklı bir reji yorumu ve anlatımıyla izleyiciye sunulacak. Seks, çıplaklık, striptiz dansları ve kafes dövüşlerinin ön planda olduğu sahne tasarımı ile dikkat çeken oyun, tarihin derinliklerinden günümüze mesajlar taşıyor.

Deneyimli Oyuncular, Yaratıcı Ekip

Eserin dramaturgi ve rejisi Ahmet Yapar'a ait. Başrolde Yunus Beydoğan, Müberra Yüzgüleç, Kübra Özgün ve Celal Can Tanrıveroğlu gibi yetenekli isimler yer alıyor. Gülden Celen'in koreografisiyle hareketlenen sahnelerde, Yağmur Savaşkan, Alican Berk Soykök ve Furkan Şahin gibi dansçılar performans sergileyecek. Işık tasarımı Mahir Köksal, dekor tasarımı Recai Kayabaşı ve heykel tasarımı ise Sevcan Karadağ imzası taşıyor.

Gösterim 6 Ağustos'ta

Caligula oyunu, 6 Ağustos Salı günü saat 20:30'da CerModern Konferans Salonu'nda sahnelenecek. Albert Camus'nun bu etkileyici eseri, farklı reji yorumu ve çarpıcı sahne tasarımıyla izleyicilere unutulmaz bir deneyim sunacak.

Muhabir: Hacer Koca