Sağlık

Canan Karatay’dan Maymun Çiçeği hakkında dikkat çeken çıkış: Virüs yayıldıktan sonra…

Sağlıklı yaşam önerileriyle dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay’dan dünya genelinde paniğe sebep olan Maymun Çiçeği virüsü ile ilgili önemli uyarılar geldi.

Abone Ol

Prof. Dr. Canan Karatay, virüsle mücadelede aşıların etkisiz olduğunu belirterek doğal yöntemlerle bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

“VİRÜS YAYILDIKTAN SONRA AŞININ ETKİSİ YOK”

Karatay, yaptığı açıklamada virüs yayıldıktan sonra aşıların etkili olmadığını belirterek, "Bunun defalarca söyledik. Onun için hiç korkmasınlar" ifadelerini kullandı.

"DETERJANLAR BAĞIŞIKLIĞI DÜŞÜRÜYOR"

Hastalıktan korunmak için bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinin hastalıklara karşı en etkili korunma yöntemi olduğunu vurgulayan Canan Karatay, bağışıklık direncini düşüren en önemli faktörlerin başında evde kullanılan deterjanların geldiğini belirtti.

"SİRKEYLE TEMİZLİK YAPIN"

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için doğal yöntemlerin tercih edilmesi gerektiğini savunan Karatay, "Doğal yollarla sirke ile temizlik yapınız. Bunlar bin kat daha faydalı ve çocukların bağışıklık sistemini güçlendirir" dedi. Ayrıca, kola gibi içeceklerin cilt hastalıklarına yol açabileceğini iddia eden Karatay, "Bu süreçlerde vücudumuzu alkali ve sirkeli suyla yıkayabiliriz" önerisinde bulundu.