Çankaya Üniversitesi, üniversite adayları için büyük bir fırsat sunuyor. "Tercihiniz başarı olsun" sloganıyla duyurulan tanıtım günleri, 16 Temmuz 2024 ile 09 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Tanıtım günlerinde, aday öğrenciler üniversitenin sunduğu eğitim imkanlarını, kampüs yaşamını ve burs fırsatlarını yakından tanıyabilecekler.

Çankaya Üniversitesi, beş fakülte bünyesinde 24 bölümle farklı disiplinlerde evrensel düzeyde eğitim sunuyor. 25 yıllık geçmişiyle, ülkemizin önde gelen eğitim kurumlarından biri olmayı başaran üniversite, 6 bin lisans ve 800 lisansüstü öğrencisi ile 17 bin mezuna sahip. Üniversitenin eğitim kadrosunda ise 400'den fazla tam zamanlı öğretim elemanı bulunuyor.

Çankaya Üniversitesi, YKS sonuçlarına göre burslu olarak yerleşen öğrencilere büyük bir avantaj sunuyor: Burslar hiçbir koşulda kesilmiyor! Öğrencilerin yaklaşık %50'si, ÖSYM ve Akademik Başarı İndiriminden faydalanarak eğitimlerini burslu olarak sürdürüyor.

ULUSLARARASI REKABET GÜCÜ

Uluslararasılaşma vizyonu doğrultusunda, üniversitenin büyük bir kısmında %100 İngilizce eğitim veriliyor. Bu sayede öğrenciler, uluslararası alanda rekabet etme gücüne sahip oluyorlar. Adalet Meslek Yüksekokulu, Hukuk Fakültesi ve Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nde ise eğitim Türkçe olarak veriliyor.

ÇİFT ANA DAL VE YAN DAL FIRSATLARI

Çankaya Üniversitesi, öğrencilerine kendi bölümlerinin yanı sıra uygun olan başka bölümlerde ücretsiz çift ana dal ve yan dal yapma imkanı sunuyor. Böylece öğrenciler, çok yönlü bir eğitim alarak kariyerlerine daha donanımlı bir şekilde hazırlanabiliyorlar.

2024-Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) tercih süreci başladı 2024-Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) tercih süreci başladı

ULUSLARARASI TANINMA

Çankaya Üniversitesi, Times Higher Education Ranking (THE) 2021'de "Ekonomisi Hızlı Gelişen Ülkelerdeki En İyi Üniversiteler" sıralamasında dünya ve Türkiye'deki üniversiteler arasında atıfta 1. sırada yer aldı. Ayrıca, Matematik Bölümü, ARWU (Shanghairanking.com) Dünya Alan Sıralamalarında, Türkiye’den 151-200 aralığında yer alabilen tek Matematik Bölümü oldu.

SAVUNMA SANAYİİ İŞBİRLİKLERİ

MÜDEK akreditasyonuna sahip mühendislik bölümlerinden mezun olan öğrencilerin diplomaları tüm dünyada tanınıyor. Ayrıca, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile imzalanan "Sanayi İçin Araştırmacı Yetiştirme Programı" (SAYP) kapsamında, savunma sanayii alanında faaliyet gösteren şirketlerde çalışan ve aynı zamanda üniversitede lisansüstü programlarda eğitim alan öğrencilerin tez çalışmaları destekleniyor.

GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON DESTEKLERİ

Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, ulusal ve uluslararası alanda rekabet edebilirlik kazandıran fikir ve patent üreten firmalara destek oluyor. KOSGEB desteği ile araştırma-geliştirme yapan öğrenci, mezun ve akademisyenlere Kuluçka Merkezinde ücretsiz ofis tahsis ediliyor. Üniversite ayrıca, Ankara Organize Sanayi Bölgesi'nde ( OSTİM) kurulmakta olan OSTİM Teknopark’ın ortağı.

Üniversite, öğrencilerin sosyal yaşama aktif katılımlarını sağlamak amacıyla 75'ten fazla öğrenci topluluğuna ev sahipliği yapmaktadır. Bu topluluklar, öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirmelerine ve üniversite hayatını daha zengin kılmalarına yardımcı oluyor.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş