Çantacılar sokağı esnafı Özcan Özer, daha önce yaz sezonunda insanların valiz almak için özellikle çantacılar sokağına geldiğini şu anda ise yaz sezonunda sokağın ilk defa müşterisiz olduğunu dile getirdi. 

Özer, “Yaz sezonu açıldı. İnsanlar tatile gidiyorlar ve normalde sektörde hareketlilik olurdu şimdi hiçbir hareket yok. İnanın alışveriş merkezlerinde kampanya yapıldığı için insanlar alışveriş yapabiliyor. Çantacılar sokağı çok durgun. 7-8 senedir buradayım bu kadar ölü bir çanta sezonu görmedim. Burada akşama kadar müşteri gelir diye bekliyoruz. İnsanlar Alışveriş Merkezlerinde fiyatların daha uygun olduğunu söylüyor. İnanın ürünlerin kalitesi değiştiği için buradaki kalite orada olmuyor. Sektörün tadı tuzu yok. İşin gerçeği bu yaz sezonunda bizim boş kalmamamız lazım ama boş duruyoruz, çantacılar sokağına müşteri gelmiyor.” şeklinde konuştu. 


“Biz küçük esnafız büyük firmalarla bir değiliz”

Küçük esnaf ile büyük firmaların ürünleri arasında neden fiyat farkı olduğunu anlatan Özer, “İnsanlar bizleri büyük firmalarla karşılaştırıyor. Örneğin bizler bir üründen bin set alıyoruz, büyük firmalar on bin set alıyor. Böylece alış fiyatlarında ister istemez fark oluyor. Bu da satış fiyatlarına yansıyor. İnsanlar daha ucuz olduğu için büyük firmaları tercih ediyorlar ve bize tepki gösteriyorlar. Şu anda piyasanın durumu hiç belli değil.  Daha önce çantacılar esnafı böyle bir sorunla karşı karşıya kalmamıştı.  Çantacılar sokağına valiz veya çanta almak için gelen en karlı kişi müşteridir.” ifadelerini kullandı. 

Nostaljik perdeler piyasanın gözdesi oldu: Turuncu çiçekli perdeler yüksek fiyatlarla alıcı buluyor! Nostaljik perdeler piyasanın gözdesi oldu: Turuncu çiçekli perdeler yüksek fiyatlarla alıcı buluyor!

Çantacılar sokağı yeniden hatırlanmalı 

Çantacılar sokağının yetkililer tarafından tanıtılarak canlandırılması gerektiğini vurgulayan Özer, “Çantacılar sokağının insanlara tanıtılması ve yeniden hatırlatılması gerekiyor. Sokakta otopark sorunu yaşadığımız için müşteriler gelmiyor. Daha önce yetkililerle sorunları konuştuk ve çözüm üretmelerini talep ettik fakat bir sonuca ulaşamadık. Bizler kiralarımızı ödeyemez durumdayız. Kasım, Aralık aylarından sonra esnaf yavaş yavaş yaprak dökümü gibi dökülür, mevcut durum onu gösteriyor.” dedi. 

Muhabir: Cansel Yıldız