Tarım Bakanlığı'nın açıkladığı taklit ve tağşiş gıdalar listesi, Türkiye gündeminde yerini koruyor. Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, bu skandalla ilgili dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu.

Sivas'ta peş peşe depremler: Bakan Yerlikaya'dan açıklama Sivas'ta peş peşe depremler: Bakan Yerlikaya'dan açıklama

"KİM BİLİR BU MİLLETE NELER YEDİRDİNİZ?"

Küçük, yazısında yıllardır halkın sağlıksız gıdalarla karşı karşıya kaldığını ima ederek, sert eleştirilerde bulundu. "Yıllardır kim bilir bu millete neler yedirdiniz!" diyerek, sektördeki suistimallerin boyutuna işaret eden Küçük, önümüzdeki günlerde daha fazla firmanın bu skandallarla anılabileceğini belirtti.

KÖFTECİ YUSUF ÜZERİNE TAVSİYE

Son günlerde adı gıda skandallarıyla anılan Köfteci Yusuf’un şirketin, suçlamalardan kaçınarak öz eleştiri yapması ve yeni bir sayfa açması gerektiğini ifade eden Küçük, "Bu kadar çalışanı olan biri batmasın, orada ekmek yiyen binlerce insan var" diyerek işlerin sürdürülebilir olması gerektiğini vurguladı.

YENİ SKANDALLAR KAPIDA MI?

Küçük, yazısında sadece Köfteci Yusuf değil, başka tanınmış firmalarla ilgili de yeni açıklamaların yapılabileceğine dikkat çekti. Hatta bazı beş yıldızlı otellerde de benzer gıda hilelerinin ortaya çıkabileceğini iddia etti. “Dana eti diye domuz eti, bal diye glikoz, sucuk diye eşek eti yedirenler bedelini ödeyecek” diyerek, sektördeki hilelere karşı sert bir duruş sergiledi.

Kaynak: Türkiye Gazetesi