Kızılcık Şerbeti'nde Papazla Yapılan Diyalog RTÜK'ün Gözünden Kaçmadı! Kızılcık Şerbeti'nde Papazla Yapılan Diyalog RTÜK'ün Gözünden Kaçmadı!

Ankara'da Institut français ve Cermodern işbirliğiyle düzenlenen açık hava sineması etkinliği, 04 Temmuz - 22 Ağustos tarihleri arasında her Perşembe akşamı saat 20.15'te sinemaseverleri ağırlıyor. Bu özel gösterimler, Fransız sinemasının unutulmaz yapıtlarını Türkçe altyazılı olarak sunuyor.

22 Ağustos Perşembe akşamı, Jean-Luc Godard'ın yönetmenliğini üstlendiği 1960 yapımı "Serseri Aşıklar" (A bout de souffle) filmi izleyicilerle buluşacak. Film, Jean-Paul Belmondo'nun canlandırdığı Michel Poiccard karakterinin Marsilya'da bir otomobil çalması ve ardından bir polisi öldürmesiyle başlayan olaylar zincirini anlatıyor. Paris'e kaçan Michel, Champs Elysées'de New York Herald Tribune gazetesinde stajyerlik yapan Amerikalı Patricia'yı (Jean Seberg) bulur. İkili, geçmişte kısa bir süre birlikte olmuştur. Ancak polisin Michel'in peşine düşmesiyle Patricia, onu ihbar eder ve Michel, Montparnasse'de bir sokakta vurularak ölür.

Filmi izlemek isteyenler için biletler 100 TL olup, Biletinial ve CerModern gişelerinden temin edilebilir. Bu eşsiz açık hava sineması deneyimini kaçırmayın.

Muhabir: Sevda Ecem