İstanbul’dan başkan adayı olmuştu! Babasını öldürdü, annesi ve kardeşini bıçakladı! İstanbul’dan başkan adayı olmuştu! Babasını öldürdü, annesi ve kardeşini bıçakladı!

Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde yapımı devam eden yurt inşaatında meydana gelen iş cinayeti, büyük üzüntüye yol açtı. İSİG Meclisi'nin aktardığına göre, olay saat 12.00 sularında kampüsün B kapı girişinde yaşandı. Kum dökümü yapan bir kamyonun dorsesi yan yatınca, 44 yaşındaki işçi Abdülkadir Doğan dorsenin altında kalarak hayatını kaybetti.

Bu acı olayın ardından Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, saat 12.15'te kuzey kampüsteki yemekhanede bir eylem düzenledi. Öğrenciler, "Öğrencileri yurtsuz bırakan, üniversiteyi sermayeye peşkeş çeken ve işçiye de kadınlara da hayvanlara da yaşam hakkı tanımayan bu düzene karşı mücadelemiz sürecek" sloganıyla tepkilerini dile getirdiler.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, olayla ilgili olarak bir açıklama yaparak, inceleme yapmak üzere bir Başmüfettiş görevlendirdiğini duyurdu. Bakanlık açıklamasında, "Boğaziçi Üniversitesinin kampüsünde yapımı devam eden yurt inşaatında yaşanan iş kazası nedeniyle bir işçimizin hayatını kaybettiğini üzülerek öğrendik. Bakanlığımız tarafından olayla ilgili inceleme yapmak üzere bir Başmüfettiş görevlendirilmiştir. Konuyu yakından takip ettiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadelerine yer verdi.

Muhabir: Haber Bülteni