Yayıncı Cengiz Özkancı, Çetin Yetkin'in vefatına ilişkin sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"S.C.F. Olayı, Karşıdevrim, Türk Direniş ve Devrimleri (3 cilt), Ben de Bir İnsanım, Ben Bir Türk'üm, Bir Savcının Not Defterinden Siyasal Düşünceler Tarihi (2 cilt), Struma adlı kitaplarını yayınladığım Sn. Çetin Yetkin’i yitirdik. Tanrı özürlerini bağışlasın, yapıtlarında yaşasın.”

Çetin Yetkin Kimdir?

Çetin Yetkin, 1939 yılında İstanbul'da doğdu. Eğitim hayatına TED Ankara Koleji'nde adım attı. Ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1965-69 yılları arasında aynı fakültede hukuk felsefesi alanında doktorasını tamamladı. Ankara ve İstanbul'da savcı yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1980 yılından itibaren İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Fakültesi'nde öğretim üyeliği yaptı.

Çetin Yetkin'in Mesleği Nedir?

1982 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde siyaset bilimi doçenti olan Çetin Yetkin, 1986-91 yılları arasında Güneş, Hürriyet ve Milliyet gazetelerinde gazeteci-yazar ve danışman olarak görev aldı. 1991 yılından itibaren Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde öğretim üyeliği yaptı ve 1992 yılında Cumhuriyet Tarihi Anabilim Dalı'nda profesörlüğe yükseldi. 1997'de kendi isteğiyle emekli olduktan sonra çalışmalarını Antalya'da devam ettirdi.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Yaruki’si Şahin Irmak kimdir? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Yaruki’si Şahin Irmak kimdir?

Çetin Yetkin, çeşitli basın kuruluşlarından ödüller aldı ve önemli eserleriyle Türk düşünce hayatına katkıda bulundu. Özellikle hukuk, siyaset ve tarih alanlarındaki çalışmaları, onun akademik ve entelektüel birikimini gözler önüne serdi.

Muhabir: Haber Bülteni