CHP 15. Kadın Kolları Olağan Kurultayı, "Eşitlik ve Adalet" temasıyla ATO Congresium’da gerçekleştirildi.

Kurultay süreci devam ederken adaylardan CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Merve Kır, Anadolu Kadın Hareketi Derneği Başkanı Birsen Temir Saraç ve eğitimci Birsen Bayar adaylıktan çekildi. Kurultayda, başkanlık için mevcut başkan Aylin Nazlıaka ile CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya yarıştı.

662 kayıtlı delegenin oy kullandığı seçimlerde Asu Kaya 477 oy alarak CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığına seçildi. Nazlıaka ise 146 delegenin oyunu alırken, 10 oy ise geçersiz sayıldı.

Kaya, seçimlerin tamamlanmasının ardından yaptığı konuşmada, Aylin Nazlıaka ve ekibine hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, "Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in liderliğinde Cumhuriyet Halk Partimizle Anadolu’da ilmek ilmek halkın iktidarını örmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

ASU KAYA KİMDİR?

Asu Kaya 3 Aralık 1976 tarihinde Osmaniye'de doğdu.

Hasan Nasrallah kimdir? Hasan Nasrallah öldü mü? Hasan Nasrallah kimdir? Hasan Nasrallah öldü mü?

İlk, orta ve lise öğrenimini Osmaniye'de tamamladı. 2001 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından 2001 yılında Osmaniye'de hekim, 2008 yılında Düziçi ilçesi Ellek beldesinde aile hekimi olarak çalıştı. 2023 yılına kadar Osmaniye'de aile hekimi olarak çalışmaya devam etti.

2016-2020 yıllarında Osmaniye Tabip Odası Başkanı olarak görev yaptı. 2022 yılında üçüncü kez Osmaniye Tabip Odası Başkanı seçildi.

2020-2022 yılları arasında Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey Delegesi olmuştur.

SİYASET HAYATI

Asu Kaya, 15 Mart 2023 tarihinde milletvekili adayı olmak için Osmaniye Tabip Odası Başkanlığı ve aile hekimliği görevlerinden istifa ederek, 2023 Türkiye Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Osmaniye milletvekili adayı oldu.

TBMM 28. dönem Cumhuriyet Halk Partisi'nden Osmaniye milletvekili olarak seçildi. 4 Ağustos 2024 tarihinde düzenlenen CHP Kadın Kolları Kurultayında liderlik için aday oldu. Kadın Kollarının liderliğine bir kez daha aday olan Aylin Nazlıaka'mın karşısında yaklaşık 300 oy farkla galip geldi ve yeni Kadın Kolları Başkanı oldu.

Kaynak: İHA