Taklit-tağşiş yapılan gıdaların listesi güncellendi! Taklit-tağşiş yapılan gıdaların listesi güncellendi!

1995 yılında 8 binden fazla Boşnak sivilin hayatını kaybettiği Srebrenitsa Katliamı'nın 29. yıl dönümünde, Bosna Hersek'in Srebrenitsa kentinde anma töreni gerçekleştirildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de törene katılmak için Bosna Hersek'e gitti. Özel’e; Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel, İstanbul Milletvekili Namık Tan, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve Parti Meclisi Üyesi Melisa Uğraş eşlik etti.

“FİLİSTİN ÇAĞRISI YAPTIĞI SIRADA YAYIN KESİLDİ”

Anma töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gönderdiği video mesajının kesilmesi üzerine tepki gösteren CHP lideri Özgür Özel, konuyla ilgili soruları yanıtladı. "Anma töreninde Erdoğan'ın gönderdiği video mesajının kesilmesiyle ilgili bir diyaloğunuz oldu. Bunu anlatabilir misiniz?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Burada çok sayıda ülke temsil edildiği için her ülkeden bir kişi konuşuyor. Eğer ülke cumhurbaşkanları, başbakanları varsa onlar konuşuyor. Biz sayın Adalet Bakanı ile buradaydık. Ancak Sayın Erdoğan'ın bir video mesajı her yıl olduğu gibi yayınlatıldı. Tam Filistin noktasında bir çağrı yaptığı sırada yayın kesildi. Sonraki konuşmacıya geçildi, biz belirli bir süre yetkililere ulaşmaya çalıştık. Güvenlik amirimizi çağırdığımızda önce yetkililer gelmedi. Tepkimizi dile getirmelerini, Türkiye'nin mesajının yarıda kesilmesinin doğru olmadığını yeniden yayınlatılması gerektiğini Sayın Erdoğan'ın mesajını söyledim. Çünkü hepimiz adına yayınlanan bir mesajdır"

“CUMHURBAŞKANIMIZIN MESAJI KESİLİNCE TEPKİ GÖSTERDİK”

Açıklamasının devamında konuyla ilgili yetkililerden aldıkları bilginin tatmin edici olduğunu belirten Özel, şu cümleleri aktardı:

"Bize tatmin edici şekilde şu bilgiyi verdiler. Sadece bir dakikası kalmıştı, sadece kablo temassızlığı yüzünden salonda kesildi. İletişim Başkanlığı'ndan yetkililerin de bunu doğrulaması üzerine açıklamadan tatmin olduğumuzu söyledik. Canlı yayınladığı için başa dönemeyeceklerini söylediler. Kötü niyet olmadığına ikna olduk. Tam Filistin'e gelince, diğer ülkelerin cumhurbaşkanları konuşmuşken bizim cumhurbaşkanımızın mesajı yarıda kesilince o konuya tepki gösterdik. Kötü bir niyet olmadığına ikna olmuş durumdayız"

“O GÜNKÜ HATALARIN BUGÜN FİLİSTİN’DE TEKRARLANDIĞINI HATIRLAYALIM”

Potoçari Anma Merkezi'ni de ziyaret eden Özel, ardından Şeref Defterini imzaladı. Deftere, "Soykırımın 29. yılında, CHP Genel Başkanı olarak bu büyük acıyı unutmamak ve adalet arayışını sürdürmek için buradayım. Heyetimizle birlikte insanlık tarihinin en acı ve utanç verici katliamlarından biri olan Srebrenitsa Katliamı'nı bir kez daha lanetliyoruz. Sorumluluk tüm uluslararası toplumundur. O günkü hataların bugün Filistin'de tekrarlandığını hatırlayalım" şeklinde yazdı.

Muhabir: Haber Bülteni