Siyaset

CHP'li Belediye Başkanı Özcan'dan dikkat çeken sözler: Tayyip Bey de haklıymış diyorsun bazen"

Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan, sokaklara çöp ve sigara izmariti atanlara uygulanan cezalar nedeniyle CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e diğer belediye başkanları tarafından şikâyet edildiğini belirtti. Özcan, İstanbul gezisinde edindiği izlenimlerle ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Bolu Belediyesi tarafından başlatılan ve sokaklara çöp veya sigara izmariti atanlara yönelik ceza uygulamasıyla ilgili konuşan Özcan, bu uygulama nedeniyle büyük tepki almayı beklediğini ancak beklentisinin aksine, vatandaşlardan neredeyse hiç olumsuz geri dönüş almadığını belirtti. Özcan, "Kimse gelip 'Bana niye ceza kestiniz' demedi. Bazıları çöp kutusu eksikliği nedeniyle şikâyet ediyordu, biz de ihtiyaç olan yerlere gerekli çöp kutularını yerleştirdik" dedi. Özcan, bu süreçte Türkiye genelinde ve Bolu'da büyük destek aldıklarını da vurguladı.

"Diğer Belediye Başkanları Beni Şikâyet Etti"

Özcan, ceza uygulaması nedeniyle CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e diğer belediye başkanları tarafından şikâyet edildiğini ifade ederek, "Bazı insanlar ceza yemelerine rağmen teşekkür ediyor, 'Haklısınız' diyorlar. Ancak diğer belediye başkanları bana çok kızıyor. Şikâyetlerini genel başkana iletmişler. Oysa biz yeni bir karar almadık, sadece mevcut yasaları uyguluyoruz" şeklinde konuştu.

"İstanbul'da Her Taraf Çöp ve İzmarit Dolu"

Cumartesi günü gerçekleştirdiği İstanbul seyahatiyle ilgili gözlemlerini paylaşan Özcan, kentin genel durumunu eleştirerek, "İstanbul’da her taraf izmarit ve çöp dolu. Belediyenin adını vermek istemem ama zaman zaman Tayyip Bey de haklıymış diye düşündüğünüz oluyor. Bu durum yalnızca bizim belediyelere özgü değil, AK Parti belediyelerinde de aynı manzara var" dedi. Özcan, ayrıca, bu alanların turistik yerler olduğunu hatırlatarak, bu görüntülerin şehir imajına zarar verdiğini belirtti.