Siyaset

CHP'li vekilden Mansur Yavaş'a övgü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş resmi sosyal medya hesabı Twitter (X) üzerinden yaptığı açıklamada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a övgü dolu sözler yağdırdı.

Abone Ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın kısa süre içinde harekete geçerek okullara temizlik desteği yaptığını vurgulayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, “Ankara Büyükşehir Belediyemiz dün, talep edildiği takdirde okullara hem temizlik malzemesi hem de temizlik desteği sağlayacağını duyurmuştu. Üzerinden 24 saat geçmeden, bu sabah 08.30 itibariyle; 760 okul temizlik malzemesi, 154 okul ise okul temizliği talebinde bulunmuştur. Ülkemizin Başkentinde, bu kadar kısa bir süre içerisinde, 1000’e yakın okulun temizlik desteği talep etmesi sorunun büyüklüğünü ve aciliyetini çarpıcı bir şekilde ortaya koyarken, temizlik desteği konusunda harekete geçen Buca Belediyemiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından engelleniyor.” İfadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞI HER ŞEYDEN ÖNEMLİ”

Aynı zamanda okullardaki temizlik sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğinin altını çizen CHP) İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, “Okullardaki temizlik meselesini çözmek hepimiz için öncelikli ödev. Bu yüzden belediyelerimizin katkısı gereken yerlerde, bunu partizanca engellemeyi bırakın. Çocuklarımızın sağlığı her şeyden önemli. Genel Başkanımız Özgür Özel’in de dediği gibi, “Hepimizin partisi var ama küçücük yavrularımızın yok. Bir de mikrobun partisi yok!” Bırakın belediyelerimiz ellerinden geleni yapsın! Siz de bu süre zarfında -aylardır uyarmamıza rağmen- yazın yapmanız gereken ama yapmadığınız temizlik görevlisi atamalarını gerçekleştirin. Okulların temizliği çocuklarımıza karşı ilk görevimizdir! Bunun daha büyük bir halk sağlığı sorununa dönüşmemesi için hep birlikte çalışmak temel sorumluluğumuz olmalıdır!” dedi.