Siyaset

CHP'nin mecliste ayağa kalkması, AK Parti'de espri konusu oldu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in talimatıyla milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan Genel Kurul’a girdiğinde ayağa kalkma kararı, kararsız seçmenlere ulaşma çabası olarak yorumlanıyor. Ancak parti içinde bu durum tartışmalara yol açtı. AK Parti’li vekiller ise CHP’nin bu stratejisini esprili bir dille eleştiriyor.

Abone Ol

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in talimatıyla, CHP milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Genel Kurul’a girdiğinde ayağa kalkmasının yarattığı tartışmalar sürüyor. Parti içerisindeki bu hareketin, kararsız seçmen kitlesini etkilemeye yönelik stratejik bir hamle olduğu belirtiliyor.

Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, CHP yöneticileri, yerel seçimlerde AK Parti ve MHP'nin seçmen havuzundan oy alındığını ve bugün de kararsız seçmenlere ulaşmak için bu adımların atıldığını ifade etti. Partililer, bu adımların bazı kesimlerde rahatsızlık yarattığını kabul etse de, kararsız seçmenlerden olumlu geri dönüşler aldıklarını belirtiyorlar. CHP yetkilileri, “AK Parti seçmeninin oluşturduğu kararsızlar havuzunda olumlu reaksiyon alıyoruz. Ancak kendi tabanımızda konsolidasyon sorunu yaşamamak için dengeli bir siyaset izlememiz gerek” açıklamasında bulundu.

AK Parti'li bir milletvekili ise, CHP’nin attığı adımları olumlu bulduklarını belirterek, "AK Parti seçmeninden oy almak istiyorsanız, onun liderine sert tepki göstermek veya hakaret ederek bunu başaramazsınız" dedi. Bir diğer vekil ise esprili bir şekilde, "CHP bu yıl saygı gereği ayağa kalktı, gelecek yıl hem kalkar hem de alkışlarlar" ifadelerini kullandı.

CHP’nin bu hamlesi, parti içinde ve kamuoyunda farklı yorumlara neden olurken, seçim sürecinde kararsız seçmenlere yönelik stratejik adımların süreceği sinyalini veriyor.