Gündem

CIA'in iki numaralı isminden bomba itiraf: Kursk saldırısını Ukrayna'yla istişare ediyoruz'

CIA'in iki numaralı ismi David Cohen, Washington'da katıldığı konferansta, Ukrayna ordusunun Kursk Bölgesi'ndeki saldırısı konusunda Kiev ile istişarede bulunduklarını itiraf etti. Bu açıklama, Rusya'nın Batılı ülkelerin desteğiyle ilgili tezlerini doğrular nitelikte.

Abone Ol

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkan Yardımcısı David Cohen, Washington'da ulusal güvenlik ve istihbarat konulu bir konferansta yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çekti. Cohen, Ukrayna ordusunun Rusya'nın Kursk Bölgesi'ne yönelik saldırısı hakkında önemli itiraflarda bulundu. Cohen, Ukrayna'nın saldırısı kapsamında yürütülen faaliyetlerin CIA tarafından Kiev ile istişare edilerek ele alındığını belirtti.

Cohen, "Ukrayna ordusu savunma yapıları inşa ediyor ve bu bölgeyi bir süre daha ellerinde tutmayı planlıyorlar. CIA olarak bu konular da dahil olmak üzere saldırı kapsamındaki faaliyetleri Kiev'le ele aldık," dedi. Bu açıklamalar, Rusya'nın Batılı ülkelerin Ukrayna'ya verdiği destekle ilgili savlarını güçlendirecek nitelikte.

Ayrıca Cohen, 6 Ağustos'ta başlayan Kursk saldırısında Ukrayna ordusunun kısmen geri çekilmek zorunda kaldığını belirterek, Kiev'in Rus topraklarını ilhak etme niyetinin olmadığını vurguladı.

Rusya, Kursk Bölgesi'ne yönelik saldırının Batılı ülkelerin desteğiyle gerçekleştirildiğini defalarca dile getirmiş ve Kiev'e bu konuda verilen desteğin sonlandırılması gerektiği yönünde uyarılarda bulunmuştu.

'Rus Ordusu Krasnoarmeysk'i Almaya Yakın'

Cohen, Donetsk Halk Cumhuriyeti'nde (DHC) Krasnoarmeysk istikametinde devam eden çatışmalar hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Cohen, Rusya ordusunun bu bölgede başarılar elde ettiğini ve Krasnoarmeysk'i ele geçirmeye yaklaştığını ifade etti.

Krasnoarmeysk, bölgenin stratejik bir kavşak noktası olarak DHC'yi Ukrayna'nın Dnepropetrovsk Bölgesi'ne bağlayan önemli bir yerleşim birimi. Kent, aynı zamanda DHC'nin kuzeyinde Ukrayna kontrolündeki Kramatorsk ve Slavyansk kentlerine demiryolu bağlantısı sağlaması nedeniyle de kritik bir öneme sahip. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de 26 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, Krasnoarmeysk'in Ukrayna ordusu için en zorlu cephelerden biri olduğunu itiraf etmişti.